КОНСПЕКТ ЗАСІДАННЯ ДИСКУСІЙНОГО КЛУБУ І-UA.TV.

Місце України в моделі майбутнього світоустрою буде визначати — критична маса усвідомлених громадян, що мають зворотній звязок із системою управління країною.

КОНСПЕКТ ЗАСІДАННЯ ДИСКУСІЙНОГО КЛУБУ І-UA.TV.

Такий короткий субєктивний висновок після вчорашнього засідання клубу.
Доповідачі:

Олена Скоморощенко та Юрій Буздуган.

Тема — місце України в майбутньому світоустрої.
Коротко по свіжоскопаному полі…
Усвідомлений громадянин має зявитись після певної процедури пробудження — тут звичайно рівних немає таким майстрам як Опря, Висоцький, Лященко, Головань, Глущенко — це справді гарний знак, що соціальний супровід громадянина стає одним із головних трендів. Але будити сплячого громадянина — для яких цілей? Для чого? Або нафіга? Нафігатори резонно задають це питання і ось один із варіантів відповідей:
— пробудження заради усвідомлення освоєння своїх можливостей — це поки що сира заготовка — але основа досить уніфікована та особисто мені нагадує воронку Договору своїми можливостями розвитку комунікаційних каналів.
Також майже сформував власну позицію щодо усвідомлення як визначення. Усвідомлення — це процес. Процес, який постійно вимагає від особи\громадянина прояву сили волі на фокусі дотримання сталого розвитку власної персони та розвитку власних можливостей. Такий фокус уваги має на мою думку виключно контрольний варіант. Тобто лінійка індикаторів, що дають змогу формалізувати процес розвитку можливостей особи\громадянина. Без співпраці із ШІ — звичайно буде важко таке реалізувати.
Розмова також йшла про визначення загального індикатору для країн в майбутньому і тут говорили про індикатор могутності держави\країни. Субєктивний висновок — що однією із одиниць ресурсу могутності — буде — усвідомлений громадянин.
Виходить, що вирощування усвідомлених громадян для системи управління країною стає вирощуванням власної національної еліти. Тепер стає питання про реалізацію експериментального спецпроекту по вирощуванню усвідомлених громадян — таке собі держзамовлення з дуже специфічним відтінком, ароматом і смаком)))
Далі взагалі було весело — тому що, процес вирощування еліти може починатися із банальної реєстрації — в історії маємо реєстрових козаків, як прототип національної еліти тож — реєстрова еліта (слуги народу) чи реєстрові усвідомлені?
Проста реєстрація на процедуру пробудження тепер може стати фіксацією в статусі еліти. Ваша власна соціальна позиція визначає ви еліта чи спляча масова людина 2.0.
Якщо ви займаєтесь волонтерською роботою — про це знає лише ваше найближче оточення — тепер потрібно вести реєстр пробуджених, що кредитують розвиток соціальної сфери країни. Певно це вимога часу.
Соціальний внесок пробуджених, що вже діють із часів Майдану — це саме те субєктне поле, яке задає тональність україноцентризму в сучасному світі. Це орієнтир, на який йдуть 65 мільйонів в своєму інтуїтивному виборі. І електроральний Майдан 2019, який показав на що здатні обєднані українці — це перша ластівка української субєктності.
На мою думку — основною кредитною лінією в соціальній сфері країни стане робота пробуджених в напрямку — діалогу поколінь про спільне існування в майбутньому і ті договірні умови, що будуть супроводжувати цей процес.
Це одна із складових національної ідеї на найближчий час.
На останок про критерії до еліти майбутнього:
— кількість отриманого щастя (індикатор щастя);
— кількість досягнутих образів (індикатор образів);
— кількість прожитих стилів (індикатор стилю);
— субєктність (персональна\колективна), що підтверджена соціальним квестом (індикатори квесту);
— персональна структура діалогу поколінь (-10 років, 0років, +10 років);
— політична орієнтація (дозвіл\заборона) — індикатор гармонії.