КОНСПЕКТ ДРУГОГО ЗАСІДАННЯ ДИСКУСІЙНОГО КЛУБУ І-UA

Чергове засідання дискусійного клубу відбулося 31 жовтня 2019 року. Доповідач — Любомира Бурлачук вибрала непросту тему: Людина, мислення і смисли.

КОНСПЕКТ ДРУГОГО ЗАСІДАННЯ ДИСКУСІЙНОГО КЛУБУ І-UA

Вечір останнього дня жовтня прикрасило засідання дискусійного клубу.

Доповідач — Любомира Бурлачук вибрала непросту тему: Людина, мислення і смисли.

Одразу скажу, що висновок в кінці дискусії — тему потрібно додатково розкривати.

Тож основні моменти і тези філософського вечора.

Мислення людини за останні 12 000 років знаходиться в точці усвідомлення очевидності прискорення зовнішніх процесів — внутрішньо людина непохитно перебуває в стані спокою, бо вірує в свою божественну Природу.

Нові часи і нові виклики це все лиш нова пісня про новий початок.

Тавтологічне — в кінці кінців ви знайдете початок початків в сучасному сьогоденні звучить як постійний трансформаційний процес людства саме в царині філософії.

Всі концепти миті перемиті — тож зробити наступний крок з більшою вдачею\невдачею ніж попередній — основний лозунг доповідачки.

В цьому шаленому світі Україні випадає ще й фронтирне місце в геополітиці, що дає можливість бути в епіцентрі початку фактично всіх процесів планетарного масштабу.

Місце сили України в її можливості приймати участь в геополітичних ігрищах всіх масштабів — тож гібридна дипломатія нам в допомогу. Особливо автор статті наголошує на форматі — народної дипломатії. Такого є мало — тож варто наступний крок запрограмувати із застосуванням формату народної дипломатії.

В перелічених форматах мислення були:

Міфологізація (емоція — захоплення);

Філософський формат древньої Греції (емоція — здивування);

Теологічний формат;

Науковий модерн (емоція -сумнів);

Пост-модерн;

Цивілізація медіа — перехід до інформаційного світу та віртуальної людини з багатошаровим копіюванням та відтворенням.

В доповіді пролунала така точка зору, що сучасна людина це — квантовий спостерігач за процесом, який відбувається. Хоча зробивши найменше зусилля свідомості можливо перейти в роль — творця чи споживача. Відповідно до таких позицій в своєму мисленні люди відповідно до прогнозів можуть поділятися на нові касти в інформаційному суспільстві. Такі касти для пост-людини ймовірно будуть базуватися за критеріями — домінування в будь-якому вузьконаправленому секторі. Наприклад — біодомінування при зміні генетичних даних власного організму чи трансплантація кіберчастин тіла. Наразі досить важко відповісти, в яких пропорціях зможуть в нових умовах опонувати сила та інтелект. Перемоги не буде — буде постійний процес удосконалення як інтелектуальної частини людини майбутнього так і силової установки біоорганізму людини. Тож в 21 столітті ми знову зможемо із задоволенням спостерігати шоу вічної битви — інтелекту проти сили. Людина як завжди займе ту сторону до якої її притягує потенціал енергії сузір’я під яким вона прийшла в цей світ.

Тема Космосу окремо була обговорена членами клубу — бо шлях в майбутнє лежить через космічну одіссею людини за золотим руном астероїдів із металу. Без космічного ельдорадо нашим мізкам споживача буде тісно в шкурі однієї планети треба забруднити не тільки свою власну Планету — треба ще й наляпати і в сусідніх просторах.

Тож одним із варіантів розвитку майбутнього визнали утопічну місію накопичувального характеру із намаганням освоїти Космос простим методом човникової економіки.

Математичні розрахунки дають рубіж у 2045 році як точки неповернення при збереженні старої моделі — ми зриваємось в прірву.

В разі застосування нових технологій та форматів мислення і впровадження нових сенсів — маємо шанс на реалізацію позитивного сценарію.

Що мається на увазі — стара модель каналізує енергію людей.

Пропонується — накопичення (формалізація і створення бази даних) чистих енергій думок, сенсів та інвестування в процес життєдіяльності людини через модель управління соціумом.

Фактично об’єднання людей\громадян за новими соціальними принципами є виходом із варіанту краху.

Створення загальнопланетарної бази знань людини — та спільне використання її є тим вікном можливостей про яке попереджає Любомира Бурлачук.

В разі спільного створення, наповнення, трансформації і використання загальної бази знань є можливість переходу до нових видів енергії, що стане підтримкою для людства в переході до нового світу.

Більш уважне вивчення природи таких суб’єктів як: Космос, Планета, Бог, Всесвіт, має дати людству нове розуміння взаємодії з ними.

Дуже коротко було проговорено в окремому порядку питання контактів із позаземними цивілізаціями — питання виключно в рівні розвитку саме формату мислення і сенсів для людства. В разі доведення рівня існування — можливо навіть гібридного існування чи створення гібридної екосистеми із хоча б субєктом Планетою людство може розраховувати на початок діалогу із космічними цивілізаціями. До цього моменту сподіватися на широкий діалог не варто. Банально нам поки не відома мова Космосу.

Але набуття статусу космічної нації\цивілізації це одне із завдань як сучасного покоління так і наших дітей.

Проекція на космічний діалог дає гарну проекцію на внутрішній діалог в масштабах планети — його до речі теж немає. Діалогу всередині країни теж на адекватному рівні — немає. Більш того ми навіть не можемо в 21 столітті! почати внутрішній діалог поколінь. Для мене особисто покоління 70 років народження це те покоління, яке має почати із поколінням 80 років народження діалог про модель управління країною\планетою. Діалог про управління, а потім передачу управління від 70 до 80 — із перспективою для 90. Це виклик часу, який вже очевидний.

Час до речі для таких процесів є!

Адже 01.01.2020 для покоління 70 настає прекрасний вік — 50 років!

І пора цілому поколінню прийти до усвідомлення, що прийняття країни в управління це і процес, і технологія, і ритуал, і механізм, і естафета, і навчання, і перепідготовка, і передача досвіду.

А в же у 2030 — передати і проконтролювати ще 10 років, як 80 роки передають естафету 90 рокам — можливо бути навіть у статусі «смотрящих» при передачі 90\00.

Все обертається досить банальної річчю — соціальним супроводом громадянина громадянином.

В умовах турбулентності і постійного пришвидшення адаптуватися досить складно — але на те ми і люди аби крім культури споживання мати ще й культуру соціального супроводу.

Саме під час супроводу громадяни спільно створюють інформацію для загальної бази знань та спілкуючись в загальній сітці соціальних мереж будуть створювати блоки даних.

Все це за допомогою нових інструментів в інформаційному світі — на даний момент вже існують досить пристойні формати цифрових інструментів за допомогою, яких можна створювати загальну базу знань. Проблема лише в усвідомленні людством, що ми прийшли від кількості до якості — населення Планети майже 8 Млрд (кількість є!) — тепер час якості — тож тепер не потрібно навчатися за старими технологіями — тепер мислимо лише образами — тепер ми створюємо ОДИН МОЗОК для всіх!

Всі рівні — бо у кожного є квантовий комп’ютер і кожен президент!

Проблема лише в усвідомленні цього!

Ви зняли окови — але не змогли вигнати раба із свідомості!

Наприкінці засідання клубу прийшли до висновку — що тему потрібно розкривати далі.

Далі буде.

Далі є.

Валерій Пильгун — інтуїтивний філософ.

Рекомендовані публікації