У Рівному СБУшники вивезли у невідомому напрямку ветерана АТО

Його сина Владислава затримали і, ймовірно, застосували проти нього фізичну силу.

У Рівному СБУшники вивезли у невідомому напрямку ветерана АТО

У неділю, 9 лютого, у Рівному представники СБУ затримали ветерана війни з Росією Давида Ніколаєва та його сина Владислава. Про це i-ua.tv повідомила волонтерка Любов Українчук. Чоловіків підозрюють в організації замаху на вбивство одного місцевого «рішали». Наразі, Владислава Ніколаєва відпустили. Де знаходиться Давид поки невідомо.

Владислав вирушив допомогти батькові по роботі. Сів у автівку, але доїхати не зміг. Завадили СБУшники.

— Мій чоловік Давид був цілу ніч на роботі, — розповідає Любов Українчук. — У нас є підприємство, якому загрожує рейдерське захоплення. Крім того, у його конторському приміщенні потрібно постійно топити котел і кожні дві години підкидати дрова. В іншому випадку, замерзнуть труби. Мої чоловік і син, фактично, оселилися на підприємстві. Але Влад підхопив температуру і поїхав трохи відлежатися вдома. Відпочивши, син вирішив повернутися на роботу. Хотів дати батькові нагоду хоча б поїсти і трохи поспати.

Коли син пішов, я випадково вийшла на балкон, хоча збиралася йти за продуктами. І тут я почула дивний звук. Бачу — синова автівка стоїть відкрита, а довкола — багато людей у балаклавах та в формі СБУшників. Мій Влад, напівроздягнений, лежить на льоду. Вискакую і бачу, що у нього розбите підборіддя і два синяки під очима. Вони без пояснень зробили обшук в машині і, коли нічого там не знайшли, пішли в квартиру.

Любов Українчук нагадала представникам силової структури про своє громадянське право на адвоката. Утім, на її слова не звернули увагу і розпочали обшук.

— Коли нічого не знайшли, дали мені ознайомитися з документами. У мене поганий зір і я читаю дуже повільно. Встигла побачити тільки пару речень. Їх зміст зводився до того, що мого чоловіка звинувачують у організації замаху на вбивство одного з рівненських «рішал». Помітивши, що я повільно читаю, представники СБУ забрали папери, — повідомила Любов Українчук.

За словами волонтерки, обшук проводили також і в селі Іванівка, де знаходиться зареєстроване на неї фермерське господарство. Та окрім дохлих мишей, СБУшники нічого не знайшли. У цей же день затримали чоловіка Любові Українчук — Давида Ніколаєва.

— Моя донька за фахом адвокат. Вона повідомила, що Давида повезли до Києва. Де він зараз, у мене немає жодної інформації. Сина повернули. Спочатку сказали, що його везуть на підприємство, але це не так. Я не знаю, де він був цілий день. Зараз він перебуває на шляху додому, — сказала Любов Українчук.

Під час обшуків вилучили ноутбук Любові Українчук та два телефони її сина. Не зважаючи, на те, що Владислава відпустили, його речі і досі знаходяться в СБУшників. Також волонтерка не виключає, що представники силовиків вилучили техніку Давила Ніколаєва та його мобільні телефони.