Юрій Буздуган: Росія може капітулювати

Ті, хто реально управляють розвитком людської цивілізації, прийняли рішення виходити на фінішну пряму глобального конфлікту, під назвою Четверта світова війна

Юрій Буздуган: Росія може капітулювати

Чого чекати українцям від падіння цін на нафту? Чи варто їм сподіватися на завершення війни на Донбасі? Відповідь на це питання дав i-ua.tv експерт з індустріального розвитку Юрій Буздуган у своєму коментарі. З нею ви можете ознайомитися нижче.

«Російська нафта реально коштує 29 доларів. Хоча, Росія, при формуванні бюджету закладала 40 — 42 долари. Що це означає? Радянський Союз розвалився при ціні на нафту у 26 доларів. Думаю, натяк очевидний. У Росії почалися тактичні проблеми.

Насправді, мій прогноз такий: ті, хто реально управляють розвитком людської цивілізації, прийняли рішення виходити на фінішну пряму глобального конфлікту, під назвою Четверта світова війна. Тобто, йому залишилися місяці. Максимум, півтора — два роки. Зараз конфлікт на основі протистояння між Німеччиною і США, яке розгортається на теренах України у формі агресії Росії, буде розв’язаний.

Якщо раптом нічого не зміниться, Росія капітулює. Сьогодні, на скільки мені відомо, акції всіх основних гравців, починаючи від Газпрому, обвалилися на 20 — 30%. Тільки ті Російські компанії, які контролюються сьогодні американськими фірмами, на кшталт Русала (російської алюмінієвої компанії) впали на 10 відсотків. Однак навіть вони обвалилися.

До чого призведе падіння нафти, прогнозувати важко. Можу сказати, що економіка світу перенасичена мильними бульбашками. Я маю на увазі нематеріальні активи, такі як вартість брендів чи права інтелектуальної власності. Їх ціна достатньо перебільшена. У певний момент потрібне буде спрощення, і вони підуть до норми.

Існує три варіанти розвитку подій: перший — попереджувальний зигзаг, другий — обвал Росії як геополітичного гравця, третій — перебудова всієї світової економіки. На ці речі потрібно дивитися крізь призму американських виборів, що наближаються. Не виключно, що ключові гравці, які рухають фігурами — кандидатами запланували обвал цін як частину своєї гри. В чому вона полягає, я судити не беруся. Я просто відслідковую, але не роблю прогнози. Свої варіанти я сказав вище.

Єдине що, подібну кризу людство переживало 50 років тому. Вона почалася у 1972 — 1973 роках. Якщо в 1972 році США заплатила за нафту 5 мільярдів доларів, то до 1975 року вже 48 мільярдів, тобто в 10 разів більше. Цю статистику я навів для того, щоб ви, шановний читачу, уявляли масштаби процесів, які розгортаються на наших очах".

Рекомендовані публікації