Для бюджетників мультипредметний тест, для контрактників — мотиваційний лист

Багато списів у свій час було зламано навколо зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), допоки воно не увійшло до звичного застосунку випускників та абітурієнтів. І, лише нинішнього, воєнного року, ця система зміниться.

Для бюджетників мультипредметний тест, для контрактників — мотиваційний лист

Міністерством освіти та науки України було прийняте рішення згідно якого абітурієнти у 2022 році складатимуть один національний мультипредметний тест. Замість чотирьох тестів ЗНО, до цього тесту увійдуть: українська мова, математика та історія України,

Однак цей тест не потрібен для вступу на ті спеціальності, де є творчий конкурс. Для вступу на контракт також знадобиться лише мотиваційний лист. Курсанти вступатимуть відповідно до Правил прийому військових закладів.

Чому ж були обрані саме ці предмети? Українська мова та математика були обов'язкові для проведення державної підсумкової атестації. Ці три предмети вивчалися в повному обсязі для всіх спеціалізацій.

Також мультипредметний тест складатимуть при вступі на програму бакалавра.
Можуть змінитися правила видачі документів про освіту. У Комітеті з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України не виключають, що атестати та дипломи можуть видаватися в застосунку «Дія».