Полковник запасу: за безпеку складів з боєприпасами відповідає Генштаб

Чи піде Віктор Муженко у відставку, залежить від його моральних якостей та рішення Порошенка.

Полковник запасу: за безпеку складів з боєприпасами відповідає Генштаб

Полковник запасу Святослав Стеценко застерігає, аби винними за вибухи артилерійських складів у Калинівці не призначили «стрілочників». За словами військового експерта, відповідальним за безпеку арсеналів є начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

Як повідомляє «Українська Правда», у Калинівці на Вінничині вибухають артилерійські склади. За даними видання, подія трапилася на 48-му арсеналі міністерства оборони України (в/ч А-1119) .

Святослав Стеценко назвав всі вибухи артилерійських складів, які відбулися в нашій країні, цілеспрямованою диверсійною операцією Москви. Її організувала держава-агресорка, щоб послабити обороноспроможність України.

«Пожежі на складах Збройних сил України — це не випадковість. Це цілеспрямована диверсійна діяльність Москви. На жаль, наша державна влада цього не визнавала і, схоже, визнавати не збирається. Найвищі чиновники не раз згадували руку Москви, але жодних нормативних актів, або організаційних заходів проти диверсійних заходів окупанта вживати не бажають», — констатував Святослав Стеценко.

За його словами, пожежі на складах з боєприпасами завдали великих втрат обороноспроможності України.

«Було знищено запаси боєприпасів для артилерійських систем різного калібру. Мова йде не тільки про Калинівку, але і про всі інші склади, де відбулися диверсії. Ми добре розуміємо, що без боєприпасів армія воювати не зможе. На жаль в Україні вони не виробляються, а наш бюджет не дозволяє їх закуповувати в інших держав. Саме тому, вибухи на складах — це підрив боєздатності України», — впевнений Святослав Стеценко.

Полковник запасу наголосив, що відповідальним за безпеку складів є начальник Генерального штабу Віктор Муженко, а за завдання з протидії диверсантам — безпосередньо президент Петро Порошенко.

«Зараз головне, аби винними не призначили чергових «стрілочників». Завдання з протидії диверсійним силам є загальнодержавним. У ньому мають брати участь ЗСУ, Національна гвардія, СБУ і прикордонники. Але координувати їх дії має право тільки верховний головнокомандувач Збройних сил України. І ні на кого іншого це списати не можливо.

Безпосередньо за безпеку арсеналів відповідає начальник Генерального штабу. Піде у відставку Віктор Муженко, чи ні, залежить виключно від його моральних якостей. Крім того, його дія повністю в руках президента. В українській традиції поки не було випадків, коли високопосадовці звільнялися через визнання власної моральної провини. У нас всіх призначає цар, він і же звільняє", — повідомив Святослав Стеценко.

Ірина Сатарова