Засідання Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку

13 вересня 2018 р. відбулося чергове засідання Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку.

Засідання Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку

13 вересня 2018 р. відбулося чергове засідання Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку.

В ході засідання проведено Громадське обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України» та зауважень і пропозицій, які надійшли до цього законопроекту.

Обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2002 р. № 522», розробленого Адміністрацією Держспецзв’язку та виставленого для громадського обговорення 07 серпня 2018.

За результатами обговорення проекту Закону, Громадська рада запропонувала Адміністрації Держспецзв’язку врахувати зауваження, висловлені в ході засідання для подальшого направлення проекту на погодження до заінтересованих органів влади.

Після тривалої дискусії щодо проекту постанови КМУ, Громадська рада не підтримала варіант проекту, через наявність невідповідностей вимогам законодавства та запропонувала надати для обговорення іншій варіант, що опрацьовується в Держспецзв’язку.

Як відомо, раніше, 6 вересня, інша Громадська рада, при Державній регуляторній службі України, прийняла рішення рекомендувати ДРС відмовити у погодженні та повернути Адміністрації Держспецзв’язку на доопрацювання зазначений проект.

В різному присутні обговорили без прийняття рішень інформацію про інші проекти Держспецзв’язку:

проект наказу «Про затвердження Вимог щодо рівня якості послуг фіксованого телефонного зв’язку» ;

проект наказу «Про затвердження Вимог щодо рівня якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку» ;

проект постанови КМУ «Про затвердженнякритеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, у сфері надання послуг у галузі криптографічного захисту інформації (крім послуг електронного цифрового підпису) та технічного захисту інформації за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України, і встановлюється періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації».

Крім того, Громадська рада запропонувала Держспецзв’язку визначитися щодо участі представників в Дев’ятому Українському Форумі з управління Інтернетом (28 вересня, Київ) та підготовки до участі України в зустрічі на найвищому рівні міністрів в Барселоні (21−23 жовтня 2018 року) та в Повноважній конференції МСЕ (29 жовтня — 16 листопада, Дубаї).

Орієнтовна дата наступного засідання: 1.11.2018.