Підсумки засідання НКРЗІ від 04.07.2017

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія

04.07.2017 відбулось чергове засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

— висловила позицію щодо доцільності прийняття із зауваженнями проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України», реєстраційний номер 6565 від 08.06.2017.

Зокрема, НКРЗІ нагадує, що відповідно до положень Регіональної угоди (Женева 2006), з червня 2015 року аналогове телебачення України не має права на міжнародно-правовий захист та не може створювати завад радіоелектронним засобам цифрового телебачення сусідніх країн. Продовження аналогового телевізійного мовлення на прикордонних територіях може мати негативні наслідки для іміджу України, а також Україна буде отримувати численні скарги на порушення міжнародних угод, Регламенту радіозв’язку МСЕ та створення радіозавад.

— погодила із зауваженням проект Закону України «Про внесення змін до Закону України „Про радіочастотний ресурс України“ щодо забезпечення впровадження нових радіотехнологій», надісланий Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

При цьому НКРЗІ звернула увагу, що в проекті Закону є неузгодженості щодо питань визначення «рефармінгу смуг радіочастот» й порядку його проведення та запропонувала усунути ці проблемні питання.

— погодила без зауважень проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року», надісланий Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, який понад рік блукає кабінетами міністерств та відомств.