Українські спецслужби мають намір у 2024 році активізувати розвідоперації на території рф

Українські спецслужби мають намір у 2024 році активізувати розвідувальні операції та проводити диверсійні удари в глибині контрольованої рф території.

Василь Малюк
Василь Малюк

Про це заявив голова СБУ Василь Малюк, пише Politico. За його словами, на ворога чекають сюрпризи.

«Ми не можемо розкривати наші плани. Вони повинні залишатися шокуючими для противника. Ми готуємо сюрпризи», — сказав він.

Малюк заявив, що окупанти повинні розуміти, що сховатися не вдасться і «ми будемо знаходити ворога скрізь».

Ухилившись від конкретики, Малюк все ж дав кілька натяків щодо операцій. Об'єкти матеріально-технічного забезпечення та військові об'єкти на окупованій українській території, ймовірно, залишатимуться в центрі уваги. Крім того, ударів завдаватимуть по противнику за кордоном.

«Ми завжди шукаємо нові рішення. Тож „бавовна“ горітиме й надалі», — сказав Малюк.

Видання пише, що в умовах, коли протягом більшої частини цього року бойові дії на сотнях кілометрів лінії фронту, по суті, застопорилися, подвиги СБУ не тільки піднімають бойовий дух України, а й завдають шкоди бойовим можливостям Росії.

«СБУ завдає точкових ударів. Ми колемо ворога голкою прямо в серце. Кожна наша спецоперація має конкретну мету і дає свій результат. Усе це в комплексі ускладнює можливості Російської Федерації з ведення війни і наближає нашу перемогу», — сказав Малюк.

Одним із напрямків діяльності буде Крим і Чорне море в розвиток операцій цього року.

«За допомогою цих маленьких хлопців (дронів Морський малюк — ред) ми поступово витісняємо Чорноморський флот Російської Федерації з Криму», — сказав він.

За словами Малюка, під час планування і підготовки спецоперацій СБУ ретельно обирає цілі.

«Ми працюємо по військових об'єктах або по тих, які противник використовує для виконання своїх військових завдань. Ми діємо в повній відповідності з нормами міжнародного права», — сказав він.

СБУ проводить більшість своїх операцій на території України — на Донбасі, в Криму і на Чорному морі.

«Це наша земля, і ми будемо використовувати всі можливі методи, щоб звільнити її від окупантів», — сказав Малюк.

Нагадаємо, у росії вночі 14 листопада безпілотники атакували завод з виробництва вибухівки та об’єкт російського виробника ракетного озброєння.