Як національна ідея

Позитивна динаміка тривалості і якості життя громадян України як національна ідея! Для розвиненних країн це основний показник діяльності влади.

Позитивна динаміка тривалості і якості життя як національна ідея України

Ми щиро бажаємо довгих літ і якісного життя своїм близьким і друзям, то чому б нам не визнати це за національну ідею?

На спільну думку правників, серед подібних законодавчих актів інших країн саме Конституція України найбільш повно відповідає цій меті. Але для практичної реалізації її положень нам потрібен дієвий «Закон про позитивну динаміку терміну і якості життя громадян України».

Що зміниться?

По перше. Запрацює дієвий механізм позитивного відбору кращих управлінців. У них зміниться мотивація з особистого збагачення на потужнішу — піклуватися про людей. При негативній динаміці цих показників відбудеться негайне переобрання депутатів як професійно нездатних, та ще й із довічною забороною займатись їм політикою, при цьому проведення повного моніторингу діяльності при посаді, з усіма наслідками.

По друге. Корупціонерам і казнокрадам не лишиться жодного шансу на виживання. Нам не потрібно буде займатись марудним контролем рівня життя своїх обранців і посадовців. Натомість завдяки глобальному моніторингу середньої тривалості і якості саме свого життя, ми матимемо реальну можливість провести негайні кадрові зміни в органах влади на усіх рівнях.

По третє. Зникне необхідність в утриманні таких органів, як САП, НАБУ, НАЗК, антикорупційного суду та інших, котрі при повній своїй безпорадності стали великим тягарем для нашого державного бюджету і лише узаконюють корупцію, та політичні тиски.

По четверте. Зникнуть олігархи і бідність. Тривалість життя має пряму кореляцію з доходами людей. Отже висновок має бути один: пенсійний фонд, соціальна допомога, пільги та інші витратні статті бюджету з витратним і корупційним адмініструванням мають зникнути, а натомість повинна бути замінена на прозору виплату гарантованого доходу кожному громадянину України з моменту його народження. В цьому випадку гроші в національну економіку будуть заводитися не через олігархів, а через нас із вами. А це, як відомо, є запорукою розвитку малого і середнього бізнесу.

По п’яте. Громадяни України стануть реальними й відповідальними співвласниками свого національного багатства і суспільного майна громад, адже зростання гарантованого доходу забезпечується саме цими чинниками. Для цього буде утворено реєстри національного багатства і суспільного майна територіальних громад та реєстри їхніх співвласників, тобто нас з вами. Облік в цих реєстрах вестиметься в кожній територіальній громаді.

Шосте. Отримаємо повну і абсолютну свободу ведення підприємницької діяльності. Замість податків і зборів буде запроваджено адекватну плату за користування національним багатством і суспільним майном територіальних громад. Зникне потреба в державному контролі доходів підприємців і будь-якої звітності. Тобто: «береш, користуєшся-платиш»

Сьоме. Кардинально скоротяться витрати бюджету на утримання чиновників і посадовців, відсотків 80 цих людино-посад, не потрібно зовсім Держава має перейматися виключно питаннями безпеки своїх громадян.

Восьме. Запроваджується безкоштовна освіта протягом життя. Відомо, що освіта є важливим чинником, який подовжує термін життя, тому з бюджету на конкурентній основі фінансуються усі навчальні заклади та запроваджується дистанційне навчання високої якості. Освіта має огранювати алмази, а не обточувати камені. Велика кількість креативних громадян є запорукою процвітання країни.

Дев’яте. Безкоштовна і якісна медицина. Зникнуть комерційні хвороби, комерційна медицина, комерційні ліки і шахраї від медицини й фармації, серцево-судинні хвороби, онкологія, туберкульоз, гепатит, інші епідемії та пандемії. Жоден хворий не залишиться без якісної медичної допомоги. Нам не потрібно буде спільними зусиллями збирати кошти на порятунок важкохворих близьких і знайомих.

Десяте. Ми будемо споживати тільки якісну питну воду. Водогони буде розділено на питні та технічні. Відсутність водогону якісної питної води є чинником, що гарантовано веде до кадрових змін в органах територіальної громади.

Одинадцяте. Держава контролюватиме якість повітря. Повітря є національним багатством, звідси — правова й фінансова відповідальність за його використання. Вдихаючи чисте повітря ми позитивно впливаємо на своє довголіття.

Дванадцяте. Держава ретельно контролює якість харчування. Діяльність підприємців, які допустили харчові отруєння своїх споживачів або виробництво шкідливих для здоров’я людей продуктів, буде заборонена судовим актом.

Тринадцяте. Назавжди зникне проблема поводження з відходами. Поводження з відходами на примітивному рівні заводи (на кшталт сміттєспалювальні, повинні бути підприємства глибокої переробки сміття) скорочує термін життя людей, тому ті посадовці, які не нададуть належної уваги цій проблемі, гарантовано залишаться без роботи.

Чотирнадцяте. Зникне фінансовий голод в економіці. Вільний рух товарів, грошей і капіталів та запровадження допоміжного фінансового контуру в формі місцевих валют без лихви й інфляції створить дефіцит трудових ресурсів, що різко підвищить якість нашого життя. Державний і місцеві бюджети за цих умов завжди будуть префіцитні.

П’ятнадцяте. Громадський транспорт стане комфортним, безпечним і безкоштовним. Він є тим чинником, який суттєво скорочує шкідливі викиди в довкілля та споживання енергії в порівнянні з приватними авто, тому в місцевих управлінців з’явиться стимул зробити ставку на його модернізацію й оптимізацію, а також будівництво альтернативних транспортних засобів.

Шістнадцяте. Приватні авто будуть тільки такими, що не завдають шкоди довкіллю (електричні, водні, та інші).

Сімнадцяте. Сільське господарство стане безпечним для довкілля і людей. Територальні громади нікому не дозволить труїти землю та своїх жителів.

Вісімнадцяте. В Україні буде тільки високотехнологічне автоматизоване промислове виробництво, що не шкодить довкіллю. Цьому сприятимуть повна відсутність фінансового голоду, податків та звітності.

Дев’ятнадцяте. В постіндустріальну епоху різко зростає продуктивність праці, тому важливими є такі соціально-економічні системи, які забезпечують виробників ринками збуту, а споживачів — гарантованими доходами. Альтернативою цьому може бути тільки зубожіння переважної частини населення.

Двадцяте. Територіальні громади в юридичному статусі публічного права є первинними осередками, які піклуються, примножують і ведуть облік національного багатства і свого суспільного майна. Вони ведуть моніторинг тривалості і якості життя своїх жителів, піклуються про позитивну динаміку зростання їхнього гарантованого доходу, а жителям територіальних громад легко контролювати результати діяльності своїх обранців.

Двадцять перше. Припиниться війна. Жоден агресор не здатен воювати з народом, який відчуває себе повноправним співвласником свого національного багатства і піклується про нього.

Двадцять друге. Зникнуть політичні партії і політична корупція. Бо сама боротьба за владу втратить сенс.

Цей перелік позитивних змін можна продовжувати і далі, бо їх причинами є потужні чинники, що збільшують термін і якість нашого життя та об’єднують усіх людей.

Тож запитайте свого депутата, чи підтримує він прийняття цього Закону. Якщо ж його відповідь — «ні», то на хіба вам такий депутат і та політична сила, яку він представляє?

Я сам особисто задавав це питання різним «представникам народу». І у відповідь завжди чув від них, що цей закон є провокацією, яка збурить суспільство, або що він є не на часі.

Та насправді у них відсутня мотивація піклуватися про тривалість і якість життя громадян України, бо вони бояться відповідальності за свою нікчемну і злочинну діяльність, яка тільки скорочує нашу численність, наше життя і наш добробут.

Ми маємо спільне завдання створити потужний соціальний запит на необхідність прийняття цього закону. Інакше наші перспективи є сумними, адже нас знову будуть водити за ніс чергові «моісеї», поки наша земля не перетвориться на пустелю, або поки не помре останній українець.