Улюблені курорти Єгипту готові приймати українців

Міністерства розвитку туризму та охорони здоров’я Єгипту розробили Сертифікати Безпеки, які визначають заходи щодо транспортування та розміщення громадян та іноземних туристів.

Українці, які звикли до відпочинку у Єгипті, із нетерпінням чекали новин стосовно зняття обмежень на авіасполучення до улюблених курортів Червоного моря.

Нарешті, Кабінет міністрів Єгипту оголосив про відновлення міжнародних польотів з Україною з липня на курортах, які найменше постраждали від пандемії коронавірусу. До таких курорті відноситься Південний Синай, Хургада, Марса-эль-Алам, провінція Мерса-Матрух на узбережжі Середземного моря. Візовий збір з іноземних туристів планується скасувати до кінця жовтня.

-
Египет

Міністерства розвитку туризму та охорони здоров’я Єгипту розробили Сертифікати Безпеки, які визначають заходи щодо транспортування та розміщення громадян та іноземних туристів, які планують провести свої відпустки в країні, перелік вимог щодо стану здоров’я та здоров’я пасажирів і гостей та працівників, які працюють в туристичних закладах.

Наразі 155 готелів Єгипту вже отримали Сертифікат Безпеки й приймають гостей згідно з новими правилами. Решта готелів в процесі отримання такого Сертифікату.

Нові правила прийому туристів на курортах Єгипту передбачають ряд обов’язкових заходів безпеки для кожного туристичного об’єкта, затверджених Кабінетом Міністрів згідно зі стандартами Всесвітньої організації охорони здоров’я:

  • Готель має бути заповнений не більше ніж на 50 відсотків.
  • В місцях громадського користування: на рецепції, у фоє, ресторанах, барах та пляжах зроблені відповідні маркування соціальної дистанції між відпочивальниками.
  • Обслуговуючий персонал має пройти відповідне навчання — як діяти в позаштатних ситуаціях. В номерах, крім звичайного прибирання, введена обов’язкова дезінфекція всіх поверхонь, з якими найчастіше контактують відпочивальники.
  • Тепловізори на вході в готелі проводять автоматичний скринінг температури туристів та персоналу готелю.
  • Обов’язкова наявність дезінфекційних засобів у вестибюлях, ліфтах і на кожному поверсі закладу.
  • Деякі готелі не видаватимуть пляжні рушники, тому варто мати власний, або придбати на місці для власного користування.
  • Змінений регламент роботи СПА-центрів та тренажерних залів: тривалість відвідування обмежується до 45 хвилин з обов’язковим санітарним прибиранням.
  • Дитячі клуби на початку сезону не працюватимуть.
  • Система харчування «все включено» залишається, але обслуговувати туристів буде персонал готелів. Посуд, в більшості, випадків буде одноразова, кава і всі напої з автоматів в ресторані будуть подаватися тільки офіціантами.

Туристичний сектор Єгипту складає майже 5% ВВП, тому відновлення туристичного потоку є важливим фактором економічного розвитку країни.