Нові правила в’їзду громадян України у Хорватію від 10.07.20

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Республіці Хорватія 10 липня 2020 року Інститут охорони здоров’я Хорватії прийняв рішення про введення обов’язкової 14-денної самоізоляції для осіб, у тому числі для громадян України, яким дозволено в’їзд в Хорватію.

Інститут охорони здоров’я Хорватії 10 липня 2020 прийняв рішення про те, що всі громадяни третіх країн, у тому числі громадяни України, які мають підставу на в’їзд:

— з особистих невідкладних причин — повинні пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію. Самоізоляція може бути скорочена до 7 днів, якщо особа за власні кошти через сім днів після прибуття до Хорватії здасть забір матеріалу з носа і горла і отримає негативний результат ПЛР тесту на SARS-CoV-2;
— для в’їзду в Республіку Хорватія для ділових цілей, туризму або навчання, 14-денна самоізоляція є не обов’язковою, при пред’явленні негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2.

-
Нові правила в'їзду українців у Хорватію від 10.07.20

*ПЛР-тест на SARS-CoV-2 має бути зроблений не пізніше, ніж за 48 годин (від часу взяття забору тесту до прибуття на кордон країни). Довідка має бути англійською мовою в 2 примірниках.

*Джерело інформації: Embassy of Ukraine to the Republic of Croatia

Перелік лабораторій, в яких роблять ПЛР-тест на SARS-CoV-2