Час здорового глузду

«Подарунок» з минулого, незабаром прилетить українським підприємцям на Новий рік.

Звичайно, попередній президен підсунув «свиню», посилив розкол і напругу в суспільстві, прийнявши Мовний Закон «Про забезпечення функціонування української мови, як державної» у 25 травні 2019 року, і який у частині покарання починає діяти в 16 січня 2021 року.

І сам закон, на мою думку, він впровадив не з метою розвитку української культури, а з бажанням за всяку ціну врятувати свій рейтинг серед решти прихильників на націоналістичному полі і залишитися при владі.

Але люди впевнено відбили в бюлетенях своє ставлення до дволикісті і лицемірства.

Череда Майданів наочно показала, що в Україні живуть волелюбні громадяни, і спроба нав’язати щось директивним методом, закінчується або ігноруванням або протестом.

40% громадян спілкуються російською, при цьому будучи патріотами своє країни, багато воювали, працювали волонтерами.

Навіщо було лізти «Мовна законом» в комерційний сектор? Мовні інспектора, штрафи 5 — 7 тис. грн. розвиток культури «сексотства» та «стукачества» замість розвитку справжньої культури.

Переважна більшість компаній давно вже спілкуються з клієнтами на мові, яка комфортна замовнику: українська, російська, англійська.

Ринок сам м’яко і природним чином вже відрегулював це питання.

Питання комунікації було піднято і стало штучною проблемою тільки за рахунок маніпуляції недалеких та безвідповідальних політиків.

Створити умови для розвитку громадян, підвищити якість навчання, підняти бізнес клімат та інвестиційну привабливість, створити базу для переходу економіки на інноваційні рейки, вийти на наднаціональні проекти, і, в підсумку, вивести країну на рівень високорозвиненої держави.

І тоді поляки, литовці, шведи, росіяни, італійці, іспанці вже поїдуть до нас за кращою долею, і нехай країна говорить на всіх мовах світу, і в цій країні буде комфортно і безпечно жити усім.

Make Ukraine great !