На якій хвилі виникатимуть нові, конструктивні лідери?

Адже, обговорювана тема і виступи п’ятничного ефіру Шустера, не тільки стали осиновим клином довіри у серцевину правлячого режиму, а й вчергове показала глибину популізму політиків та нав’язаного деструктивного суспільного дискурсу.

І ще одне, ефір Шустера, об’єднав активну частину суспільства в розумінні поточної ситуації, за трьома умовними критеріями:

Першим:

— Президент основний корупціонер, який гальмує зміни, каналізує позитивну суспільну енергію та до того ж, найвища державна особа, яка одночасно перебуває під зовнішнім управлінням Росії, США та деяких країн ЄС. Такого в Україні ще не було!

Другим:

чи існує у популізму кінець?

Третім:

нав’язаним дискурсом, що іншої кандидатури, окрім гаранта — немає, або — А хто замість нього?

З першим висновком абсолютно згоден, а от на рахунок другого та третього є думки.

І ось які. Зміни, звичайно впроваджують люди, але вони, це роблять завдяки конкретному плану. Хтось чув, щоб хоч один із Президентів, або представників політичної партії, запропонував суспільству своє бачення перетворення того, в чому ми живемо, на КОМФОРТНУ КРАЇНУ — ДЛЯ ЛЮДЕЙ! Ні! А це тому, що ми 25 років обираємо Вітек, Тетек та Пепек!

А повинні вимагати ПЛАН ЗМІН!

Саме суспільний запит на питання:

А ЯКИЙ ПЛАН? Безумовно, породить публічний дискурс візій, в результаті якого, ми всі побачимо чим живе активний громадський сектор та що насправді роблять волонтери.

А що до нових, конструктивних лідерів… вони прийдуть тільки на нових ідеях, які живуть в середовищі вільних громадян.