ХОРОВА ЛЮБОВ до ВОЇНІВ або прощання з «моно-турбо»

У Верховній Раді 21 серпня зареєстровано законопроект № 9638 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб».

БЕЗКОШТОВНЕ ПОСИЛЕННЯ

Назва стверджує, що мова в цьому проекті закону йде про «посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб». Залишемо військовим і поліцейським експертну оцінку реальності цього «посилення». Але відразу маємо зауважити, що самі автори у пояснювальній записці до законопроекту без прикрас чітко заявляють — «Реалізація запропонованого проекту Закону не потребує додаткових витрат з Державного бюджету Украйни». Виходить все покращення буде за рахунок меценатів і волонтерів, або буде носити виключно морально-естетичний характер?

НАВІЩО???

Ще однією особливістю цього законопроекту є колгоспне авторство — на чолі з Давідом Арахамія та Галиною Третьяковою в автори записалися ще 62 нардепа.

Просте питання — навіщо? На поверхні такі варіанти:

— більшість з авторів цього проекту є ініціаторами обрізань прав та зарплат нашим Захисникам і зараз їм конче треба хоч якось реабілітуватись;

— під фініш своєї діяльності нардепам треба звітуватись і тому вони готові бути співавторами того, що навіть не читали, а тут ще назва законопроекту файна;

— голова фракції Д. Арахамія вже не спроможний мобілізувати необхідні 226 голосів серед нардепів «моно-більшості» й вимушений «скрести по парламентським сусєкам».

Наразі назбирано аж 64 голоси, що говорить не тільки про розвал «моно-більшості», а і про неспроможність створити коаліцію під «красивий» законопроект.

ВИСНОВОК

Парламентська осінь обіцяє бути дуже слякотною…