Хабарник в АРМА на вагу золота, що відбувається?

Від початку головування Олени Думи в АРМА (нацагенство, яке повинно розшукувати активи злочинців та зберігати їх вартість до конфіскації на користь держави) профільні кола та міжнародні організації, м’яко кажучи, вражаються дивною кадровою політикою.

За 5 місяців більшість фахових людей звільнено, активно набираються «свої».

Цікавий приклад стрімкої кар’єри начальника Управління виявлення та розшуку активів Віталія Чубаєвського.

За даними видання rivnepost.rv.ua, в 2010 році начальник кримінальної міліції у справах дітей підполковник Віталій Чубаєвський за отримання хабаря провів у СІЗО майже 4 місяці. Весь час він винахідливо мовчав для унеможливлення проведення експертизи порівняння голосу із записами з камер.

Ішов час, діти росли, поступали у виші. Раптом, в липні цього року колектив Київського Національного торговельно-економічного університету вітає доцента кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки Віталія Чубаєвського з призначенням позаштатним радником Голови АРМА. Напевне, у читачів виникає логічне питання, чому ж така професура навчить наших дітей!!! Нехай воно залишиться для нас риторичним, бо більше відноситься до дійсно шанованого в освітніх ешелонах Ректора Мазаракі Анатолія Антоновича. Повернемось до АРМА.

За 5 місяців пан Чубаєвський був на посадах в АРМА:

  • Радника Голови. Станом на сьогодні у Олени Думи вже нема жодного радника.
  • Начальника підрозділу з управління грошовими коштами та дорогоцінними металами. За 5 місяців, попри численні новини та обіцянки, не придбано жодної військової облігації. Хоча близько 2 млрд. злочинних гривень перебувають на рахунках АРМА.
  • Начальника Управління менеджменту активів. За 5 місяців не відібрано жодного управителя, ряд діючих договорів на управління арештованими об’єктами розірвано, не реалізовано жодного товару з тих, які псуються на складах. Держава отримує мільйонні втрати.
  • Начальника Управління виявлення та розшуку активів. Колектив розвалено. Інформацію щодо означеного напрямку діяльності АРМА не можуть отримати, а ні профільні міжнародні організації, а ні Громадська рада, яка відповідно до закону здійснює контроль. За даними співробітників, робота фактично паралізована. За неофіційними даним, кількість запитів правоохоронних органів на розшук активів злочинців впала в 5 разів.

Коли ж ми нарешті будемо враховувати історію, будуючи європейське майбутнє?!

Відсторонений керівник теруправління АРМА Владислав Романов.

*Редакція може не поділяти думок авторів. Блог виражає особисту думку автора.