Весняний настрій від Ольги Нагорної

Кращі оперні партії прозвучали під час ювілейного концерту народної артистки України, лауреата Шевченківської премії Ольги Нагорної, що відбувся у Колонній залі ім. Миколи Лисенка Національній філармонії України.

Весняний настрій від Ольги Нагорної

До участі у концерті пані Ольга запросила своїх колег з Національної опери України. А музичний супровід здійснив Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України (художній керівник і головний диригент — народний артист України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Володимир Сіренко.

Кращі оперні партії прозвучали під час ювілейного концерту народної артистки України, лауреата Шевченківської премії Ольги Нагорної, що відбувся у Колонній залі ім. Миколи Лисенка Національній філармонії України. До участі у концерті пані Ольга запросила своїх колег з Національної опери України. А музичний супровід здійснив Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України (художній керівник і головний диригент — народний артист України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Володимир Сіренко.

Ольга Нагорна — дипломант міжнародних конкурсів оперних співаків в Італії (1997, Рим) та Сербії (1998, Белград), лауреат Міжнародного конкурсу оперних співаків ім. С. Крушельницької (Львів, 2003, І премія).

Закінчила Київську державну консерваторію ім. П. І. Чайковського (1994, клас професора Є. С. Мірошниченко). Того ж року стажувалася у м. Сієна (Італія). З 1993 року — солістка Національної опери України, на сцені якої крім італійської опери з успіхом виконує партії в українських, російських, німецьких, французьких операх.

Співала на оперних сценах Єгипту (1995, Каїр), Англії (2001, Лондон, Royal Festival Hall), брала участь у Міжнародному оперному фестивалі в Единбурзі (2001, Шотландія). Співала партію Джільди під час прямої трансляції опери «Ріголетто» на радіо ВВС (1998), виступала перед шведською королівською родиною (1999, Стокгольм) під час Днів культури України у Швеції, мала сольний концерт з Національною заслуженою капелою бандуристів України ім. Г. Майбороди на сцені Національного палацу мистецтв «Україна».

У складі столичної опери гастролювала у Швейцарії, Німеччині, Данії, Бельгії, Голландії, Португалії, Англії, Шотландії, Італії, Словаччині, Єгипті, Швеції, Росії, Азербайджані, Японії, на Кіпрі та в інших країнах.

Розпочався ювілейний вечір концертним вальсом А. Візетті «Діва». Ліричні мотиви були відчутні в арії Луїзи з однойменної опери Г. Шарпатьє.

Романтичний настрій створило аріозо Іоланти з опери П. Чайковського «Іоланта». Особливо урочисто звучала каватина Норми з однойменної опери В. Белліні. Подорож у світ музичної класики продовжили арія Джульєтти з опери Ш. Гуно «Ромео і Джульєтта» та Джудіттти з однойменної оперети Ф. Легара.

Святковий настрій допоміг створити Національний заслужений симфонічний заслужений академічний симфонічний оркестр України у виконанні якого прозвучали увертюра до опери «Дочка полку» Г. Доніцетті, медитація з опери «Таїс» Ж. Массне, увертюра з опери «Сицилійська вечеря» Дж. Верді та увертюра з оперети Й. Штрауса «Циганський барон».

Разом з Ольгою Нагорної на сцені виступали народний артист України Ігор Борко, з яким вона виконала дует Віолетти і Альфреда з опери Дж. Верді «Травіта»; заслужені артисти Тетяна Пімінова («Болеро» К. Сен-Санса) та Дмитро Кузьмін (дует Іоланти і Водемона з опери П. Чайковського «Іоланта»); лауреат міжнародних конкурсів Андрій Гонюков (дует Адіни і Дулькамара з опери Г. Доніцетті «Любовний напій»). Найгучнішими оплесками слухачі зустріли дует Одарки і Карася з опери С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм», який О. Нагорній допоміг створити лауреат Шевченківської премії Сергій Магера. А завершився ювілейний творчий вечір «Застільною» (Brindisi) з опери Дж. Верді «Травіта» у виконанні всіх учасників концерту.

Весняний настрій від Ольги Нагорної
Весняний настрій від Ольги Нагорної