Карпатські мотиви в картинах сучасних художників

У Музеї гетьманства відкрили виставку сучасних українських художників Григорія Самойлюка і Володимира Бабенка «Карпатський мотив», на якій митці представили свої картини, створені протягом кількох останніх років.

Карпатські мотиви в картинах сучасних художників

У Музеї гетьманства відкрили виставку сучасних українських художників Григорія Самойлюка і Володимира Бабенка «Карпатський мотив», на якій митці представили свої картини, створені протягом кількох останніх років.

«У нашому музеї щороку відбувається до 30-ти художніх виставок. Це свідчить про зацікавлення українських митців нашим музеєм. Ми презентуємо роботи як знаних, так і маловідомих художників. Сьогодні ми представляємо роботи митців, які почали малювати вже у зрілому віці. Але вони самодостатні, дуже впевнено себе почувають у мистецькому процесі. Їхня творчість живіться народним корінням», — зазначила відкриваючи виставку директор Музею гетьманства Галина Ярова.

«Я завжди мріяв зі своєї рідної Козичанки, що в Макарівському районі на Київщині, зробити мистецьке село. Допомагаю землякам здобувати вищу художню освіту. Проводимо пленери, симпозіуми, мистецькі свята. Сьогодні представляємо столичній публіці роботи двох поки маловідомих талановитих художників. Для них висока честь виставляти свої роботи в такому знаному осередку культури», — наголосив заслужений художник України Анатолій Марчук.

«Виставка „Карпатський мотив“ — це велике свято для душі. Кожна представлена робота — це справжній витвір мистецтва. Видно, що картини малювали талановиті митці. Для Григорія Самойлюка і Володимира Бабенка малювання не просто хобі, а покликання від Бога», — розповів заслужений журналіст України Андрій Яремчук.

Митці поділися таємницями своєї творчості, а бард Володимир Хоменко виконав власні пісенні твори: «Люблю лиш твої осінні зорі», «А ти найкраща в світі», «П'ята колона» та інші.

Художник Володимир Бабенко народився в селі Брилівка на Київщині в селянській родині. Змалку мав нахил до малювання. Під час навчання у старших класах оформлював стінні газети, продовжив цю справу, коли проходив військову службу. Та професію обрав собі зовсім іншу — працював водієм великовантажних автомобілів. Свою першу картину намалював 1999 року, коли був у гіпсі з переламаною ногою. З тих пір не випускає з рук пензля.

А Григорій Самойлюк народився в селі Курилівка Жмеринського району, що на Вінниччині. Закінчив Київський політехнічний інститут. З молоду не зміг реалізувати свої здібності у малярстві. Пізніше познайомився з професійними художниками А. Марчуком, А. Зорком — захопився живописом. Великий вплив на формування митця мала техніка художника О. Серветника. Під його впливом почав створювати свої «Карпатські мотиви».

Полотна обох художників яскраві, самобутні, виконані з великою любов’ю до мистецтва живопису.