Презентація художньої збірки «Колекція. Галерея 36»

З 19 грудня Музей сучасного мистецтва України у своїх залах презентує художню збірку «Колекція. Галерея 36», яка налічує більш ніж 150 творчих робіт відомих художників.

Презентація художньої збірки «Колекція. Галерея 36»

«Галерея 36» — одна з перших приватних галерей, створена митцями для митців. Це центр тяжіння творчих людей, осередок, де виставити свої праці воліли найталановитіші майстри.

Засновники галереї подружжя Міловзоров-Чернобородова — заслужений художник України і мистецтвознавець. Це був, проект, який допомагав талановитим митцям показати свої твори шанувальникам і потенційним покупцям. Художники, в подяку за виставку, дарували засновникам роботу для колекції Галереї.

Галерея з’явилася на Андріївському узвозі, 36 у приміщенні, в якому колись знаходилась брудна та захаращена котельна. Олександр Міловзоров, Світлана Чернобородова та мистецтвознавець Сергій Тарнавський, який приєднався до подружжя, самі розчистили від бруду напівпідвальне приміщення, зробили ремонт і у грудні 1995 року відкрили «Галерею 36» виставкою «MINI ART». (На жаль, Сергія Тарнавського не стало 5 листопада 2019 р., як раз при підготовці до виставки «Колекція. Галерея 36».)

За 22 роки існування у Галереї було проведено 280 персональних та 15 групових виставок. Учасниками були 186 митців з різних міст України, 36 іноземних художників з 13 країн Європи і Канади. Зібрана колекція творчих робіт Галереї виглядає дуже солідно, а роки, що минули, надали цінності багатьом творам цієї збірки, бо саме з цієї легендарної Галереї розпочинався творчий шлях багатьох, нині дуже відомих, митців, таких як А. Блудов, М. Журавель, Б. Єгіазарян та ін.

За роки існування Галереї, Олександру Міловзорову весь час приходилось боротися за приміщення. Зараз на будинку Андріївського узвозу, 36 вже немає вивіски «Галерея 36», а стоїть вказівник: «Майстерня Олександра Міловзорова». Сюди, як завжди, заходять люди, роздивляються роботи, а часом висловлюють слова подяки…

Ні, Галерея не припинила своє існування. Поки існує колекція, що зібрана за роки наполегливої роботи, живі її засновники, художники — Галерея жива.

Завітавши у зали Музею сучасного мистецтва України, на вас чекають цікаві твори тих, хто лишив частинку душі в історії становлення Галереї, відбудові Андріївського узвозу: Власов Олексій, Денисова Ніна, Довженко Леся, Мазур Микола, Міловзоров Олександр, Радько Володимир, Савченко Юрій, Стецько Дмитро,… їх багато, дуже різнопланових, різножанрових, багатогранних.

Приходьте та насолоджуйтесь культурним явищем під назвою «Колекція «Галерея 36»!

Чекаємо вас на відкритті виставки 19 грудня 2019 р. о 18.00

  • Відкриття виставки «Колекція. Галерея 36».
  • Вітальне слово від мистецтвознавця, куратора проектів Музею Ірини Алєксєєвої.
  • Виступ заслуженого художника України, засновника «Галерея 36», куратора виставки «Колекція. Галерея 36» Олександра Міловзорова.
  • Презентація каталогу, присвяченому «Галереї 36», який вийшов за фінансової участі Музею сучасного мистецтва України. Виступ дизайнера і макетувальника каталогу Іванки Стратейчук.
  • Виступи художників та гостей Музею.
  • Музичне привітання від лауреатів міжнародних конкурсів під керівництвом Павла Колпакова у програмі «Harpsichord or Piano?».
  • А також — дружнє спілкування у музейному дворику.

Виставка триватиме з 19 грудня 2019 р. по 09 лютого 2020 р.

Адреса Музею: вул. Кирилівська, 41, м. Київ

Ролик: https://youtu.be/nJhUaYzvA8g

Музей працює з 11.00 до 19.00 кожного дня, крім понеділка. Вхід вільний