«Любові легкого шляху не треба…»

Київський академічний драматичний театр на Подолі запрошує 29 лютого та 1 березня на прем’єру вистави «Камінний господар» за п’єсою Лесі Українки, що відбудеться на Новій сцені театру.

«Любові легкого шляху не треба…»

Режисер-постановник та автор музичного оформлення Іван Уривський відомий столичному глядачеві за постановкою «Лимерівни», прем’єра якої відбулася минулого театрального сезону на Камерній сцені імені Сергія Данченка Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. У новій виставі ролі виконуватимуть провідні актори театру: Роман Халаімов (Командор дон Гонзаго де Мендоза), Даша Малахова (Донна Анна), В’ячеслав Довженко (Дон Жуан), Катерина Рубашкіна (Долорес), Володимир Кузнецов (Сганарель, слуга Дон Жуана). Також над виставою працюють художник-постановник та художник з костюмів Тетяна Овсійчук, хореограф Павло Івлюшкін, художник з освітлення Сергій Невгадовський, звукорежисер Сергій Шевченко та помічники режисера Любов Скірко і Софія Людвіченко.

Поетеса зламу століть. Так називають Лесю Українку, яка дуже тонко відчувала та описувала природу людських відносин. Нині перед глядачем постає режисерська версія любовної божевільної драми у постановці Івана Уривського. У центрі сюжету спокусник Дон Жуан, егоїстична Донна Анна і камінний, консервативний командор дон Гонзаго де Мендоза.

Дон Жуан у письменниці постає не таким, як його літературні прообрази авторства Гофмана, Мольєра, Моцарта, Байрона чи Пушкіна. Адже він тримається гордо, прагне волі і йде за щирим покликом свого серця! У цій любовній пригоді кожен прагне щастя… Та якою ціною? І чиї життєві принципи виявляться сильнішими?

Матеріал про прем’єру «Камінного господаря» читайте на початку березня.

Фото Ira MARCONI