Нащадок творчої родини

У Київській галереї Ornament Art Space працює персональна виставка члена НСХУ Володимира Колесникова. Оригінальний стиль, яскрава палітра художника незмінно привертають увагу шанувальників образотворчого мистецтва як в Україні, так і за кордоном.

Нащадок творчої родини

Майбутній митець народився у Полтаві у творчій родині. Його батьки — народний художник України Володимир Колесников і майстриня художнього ткацтва Тетяна Волошко, брат — художник Дмитро Колесников.

Володимир навчався у Харківському державному художньому училищі (факультет живопису), Львівській національній академії мистецтв (монументальний живопис) і Київській національній академії мистецтв та архітектури (факультет живопису, майстерня Миколи Стороженка). Останні 18 років — викладач Київського національного університету технологій та дизайну. Учасник персональних виставок у Києві, Полтаві, Пряшеві (Словаччина) та Липанах (Словаччина).

Основні галузі творчості — станковий і монументальний живопис. Митець створює пейзажі, портрети, натюрморти в реалістичному стилі, монументальні розписи, вітражі, мозаїки. Його роботи зберігаються в багатьох колекціях як в Україні, так і далеко за її межами.

Твори Володимира Колесникова одразу привертають увагу. Вони відрізняються своєю неординарністю та манерою виконання. Володимир дивовижним чином поєднав у своїй творчості різнорегіональні особливості українського мистецтва, перетворивши їх на свій неповторний пізнаваний стиль. Поєднання харківської школи, де він навчався з самого початку, з декоративним підходом львівської академії мистецтв, в якій вивчав монументальний живопис, та перехід до київської НАОМА в майстерню Миколи Стороженка, надали майстру унікальну можливість переосмислити здобуте та віднайти нове, що стало згодом візитівкою майстра. Його твори яскраві, емоційні і водночас мрійливі та ліричні. Реалістичні образи набувають певного містичного забарвлення та рівноваги. Вони унікальним чином поєднують у собі декоративність, що нагадує складні переплетіння монументальних «вітражних полотен», та камерність, де відчуття спокою надає можливість споглядання за ним.

На виставці представлені роботи різних років, серед яких пейзажі, натюрморти та жіночі образи. Останні, доволі часто, у вигляді силуетних образів, ледь помітно вплетені у цілісний образ картини. Аромати духмяних квітів, солодкий присмак стиглих фруктів, прохолоду теплої ночі чи спекотне сонячне проміння можна відчути у творах Володимира Колесникова.

Чимало відвідувачів виставки запам’ятають натюрморти — «Світ ірисів та тюльпанів», «Натюрморт з грушами», «Смак персика», «Ніжні квіти», «Натюрморт з гранатами»; пейзажі — «Вечір», «Біла магнолія», «Рівновага», «Вечірній сон», «Кипариси»; а також автопортрет митця.