Покохати навігатор

На новій сцені Київського академічного драматичного театру на Подолі 17 та 18 вересня відбудеться прем’єра вистава «Навігатор» у постановці однієї з найталановитіших молодих режисерок, членкині міжнародного фестивалю Edinburgh Fringe-2016 Тамари Трунової.

Покохати навігатор

Тема штучного інтелекту часто зустрічається у кіно, але не в театрі. Творці нової вистави намагатимуться заповнити цю мистецьку прогалину, а столичні глядачі стають першими, хто це побачить. Автор п’єси Лаша Бугадзе — скандальний грузинський журналіст та письменник, котрий не боїться писати про політику, його п’єса «Навігатор» у 2011 році виграла у конкурсі радіоп’єс радіокомпанії ВВС.

Головний герой, перебуваючи вже у зрілому віці, лишається хлопчаком. Він не зазнав кохання, не був бунтарем, не очолював футбольну команду. Та ступені дорослішання має пройти кожен, навіть якщо йому вже за сорок.

Покохати навігатор, знайти у його жіночому голосі однодумця — крик відчаю чи безумство? Чому люди перестали помічати одне одного та в чому причини відокремлення від суспільства — у новій виставі театру на Подолі досліджує режисерка Тамара Трунова.

Переклад з грузинської здійснили автор та режисерка. У виставі будуть задіяні актори театру Артем Мяус, Юрій Феліпенко, Олена Свірська, Федір Ольховський, Михайло Кришталь, Максим Максимюк та Сергій Сипливий.