Спогад про Кузьму Скрябіна

Компанія Star Media розпочала довгоочікуване фільмування повнометражного проєкту «Я, „Побєда“ і Берлін» за мотивами однойменної повісті народного улюбленця, легендарного музичного виконавця Кузьми Скрябіна.

Спогад про Кузьму Скрябіна

— Маємо надію, натхнення та всі ресурси для того, щоб передати у майбутньому фільмі атмосферу світу Кузьми, його бачення життя, позитивне ставлення до всіх негараздів та труднощів, — розповів продюсер стрічки Олексій Терентьєв. — Окрім цього, ми з командою плануємо масштабну промо-кампанію і впевнені, що проєкт буде цікавим загальній аудиторії — кожен молодий глядач побачить як «відривалися» його батьки, а кожний дорослий з задоволенням зануриться в ті часи.

У центрі історії — український музикант-початківець Кузьма разом з другом Бардом їде до Берліна на іржавій «Побєді», де хоче обміняти її в німецького колекціонера на шестисотий «Мерседес», щоб вразити цим свою кохану дівчину Барбару. Але бурхливе нічне життя німецької столиці приносить герою карколомні пригоди, що змінюють його мету, гартують характер та допомагають віднайти своє справжнє «я».

Творці фільму підготували для глядача безліч сюрпризів. Один з них — хто ж стане виконавцем головної ролі. Продюсери зберігають інтригу і поки не озвучують прізвище. Наразі лише точно відомо, що у фільмі з’являться нові і несподівані обличчя.

— Ми почали фільмування у Львові саме 17 серпня, — підкреслила режисерка Ольга Ряшина. — Адже це день народження Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна). До того ж навколо знакові місця: церква Святого Андрія та медінститут, в якому Кузьма навчався. Сподіваємось на хорошу погоду і дякуємо за всебічну підтримку місту.

Глядача обіцяють здивувати відтворенням атмосфери 90-х, великим різноманіттям локацій, постійною зміною персонажів, нескінченними пригодами та фірмовим гумором.

У фільмі пролунають оригінальні кавер-версії найвідоміших хітів Кузьми Скрябіна у виконанні популярних українських артистів. А зйомки відбуватимуться у Києві, Львові та Берліні.

Проєкт став одним із переможців 11-го конкурсного відбору Держкіно України. Виробництво фільму відбувається за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики і Держкіно України.

Реліз стрічки у кінотеатрах країни запланований на 2021 рік.

Інформаційні партнери проєкту: Благодійний фонд ім. Кузьми Скрябіна, група компаній «РТМ-Україна», інтернет-видання «Обозреватель», радіогрупа TAVR MEDIA, радіостанція Radio Roks, музично-розважальний канал М1.