Якщо час зупинився

У залі Ігоря Славинського Київського академічного драматичного театру на Подолі 11 та 12 вересня відбудеться прем’єра вистави «Вийшов месник із туману».

Якщо час зупинився

Життя непередбачуване — зараз ти сидиш за паперами, будуєш плани на майбутнє, а за мить… Приходить лист від тітки: «Приїзди. Я помираю». Ти мчиш до неї — прощатися і чекати на спадок, начхавши на заборони шефа. Відкриваєш двері і потрапляєш у дім, де зупинився час, а кожне твоє сьогодні — В ОЧІКУВАННІ завтра.

— Глобальний заклопотаний світ диктує людству жорсткі правила, позбавляючи нас найнеобхідніших почуттів, тим самим лишаючи травми, які ми інколи не усвідомлюємо. Та замість спроби виправити ситуацію, ми звикаємо жити у постійній претензії до оточуючих, тим самим, замикаючи це коло. Ми потребуємо опіки, любові, уваги, не намагаючись дати їх навзаєм. Й інколи несподівано отримуємо їх від тих, від кого не очікуємо. Саме про це, на мою думку, говорить Панич. І це прочитується чи не в усіх його роботах. Світ потребує любові. Дуже імпонує його філософія. Спочатку впала в око інша його п’єса, але камерний простір сцени зумовив вибір на користь визначеної, у якій для нього доволі вигідні місце дії та кількість виконавців, — розповідає режисер-постановник, переможець конкурсу Британської Ради «Taking the Stage» за виставу «Легені» Євген Мерзляков.

У виставі гратимуть Софія Письман (Грейс) та Максим Грубер (Кемп). Художник-постановник та художник з костюмів — Крістіна Радіонова, музичне оформлення Тимура Полянського.