Національна опера України продовжує радувати глядачів

Незважаючи на карантинні обмеження жовтнева афіша Національної опери України буде багатою на різноманітні концертні програми та камерні вистави — як нові, так і ті, що вже давно полюбились глядачам.

Національна опера України продовжує радувати глядачів

Відкриває другий місяць осені балетний концерт «Чайковський Ballet Gala» (1 жовтня). Також на шанувальників балету в жовтні очікують: «Cantabile Ballet Gala» (8 жовтня), «Вечір сучасної хореографії» (15 жовтня), «Balletissimo Andante» (22 жовтня), «Affrettando Balet Gala» (29 жовтня), 24 жовтня — 2 одноактних балети: «Пахіта» (Л.Мінкус) та «Кармен-сюїта» (Ж.Бізе-Р.Щедрін), 31 жовтня — «Con Spirito Ballet Gala» та «Кармен-сюїта» за участі провідних солістів балетної трупи театру.

Для поціновувачів оперного мистецтва творчий склад театру підготував не менш цікаву програму. Так 2 жовтня відбудеться «Bass Gala» за участі кращих басів — Тараса Штонди, Сергія Магери, Володимира Тишкова та Сергія Ковніра. 9 жовтня — «Вечір романсу», 16 жовтня — «Gala de France», 23 жовтня — «Концерт Сусанни Чахоян і Тараса Штонди», 30 жовтня — «Вечір оперних дуетів» за участі провідних солістів оперної сцени театру. Також в жовтневій афіші 3 опери. 3 жовтня — перлина української класики «Наталка Полтавка» М. Лисенка (Наталка — Тамара Калінкіна, Терпилиха — Анжеліна Швачка, Возний — Сергій Пащук, Виборний — Богдан Тарас, Петро — Сергій Скочеляс, Микола — Олександр Бойко). 10 жовтня — комічна опера «Служниця-пані» Дж. Б. Перголезі (Уберто — Андрій Маслаков, Серпіна — Сусанна Чахоян, Веспоне — Сергій Якубов, партія клавесина — Ліана Косович). 17 жовтня — камерна опера «Моцарт і Сальєрі» М. Римського-Корсакова (Моцарт — Валентин Дитюк, Сальєрі — Тарас Штонда, партія фортепіано — Майя Шляпочник).

Концерти солістів опери будуть проходити у супроводі роялю, а балетні концерти та вистави будуть проходити під фонограму. Опери заявлені в жовтневій афіші будуть проходити у супроводі оркестру.

Зважаючи на існуючі обмеження, у період до 31 жовтня, театр працюватиме для глядачів 3 рази на тиждень — у четвер, п’ятницю та суботу.

У зв’язку з ймовірними змінами у режимі адаптивного карантину у Києві, Національна опера України відкриває продаж квитків поступово — за два тижні до дати показу вистави. Резерв місць поки що неможливий.

Всі заходи проходитимуть без антракту, з максимальною тривалістю до 80 хвилин, а розміщення глядачів у залі здійснюватиметься відповідно до діючих карантинних вимог.

Незмінним залишаються — обов‘язкове дотримання глядачами маскового режиму та соціальної дистанції, а заходячи до театру необхідно пройти температурний скринінг. З квітами для улюблених артистів теж доведеться зачекати до кращих часів.

Головне, що незмінним залишається бажання Національної опери України радувати своїх глядачів!