Повернення зірки на сцену

Київський національний академічний театр оперети попри всі негаразди нашого життя готується 12, 13, 14 та 15 листопада до нової прем’єри.

Повернення зірки на сцену

Комедія «Прем'єра. Бродвейська історія» — це постановка за п’єсою Джона Кромвелла «Прем'єра». У центрі сюжету — реальна історія життя відомої «зірки» Бродвею 30−40-х років минулого століття — Лоретти Тейлор. Актриса була улюбленицею провідного американського драматурга Тенессі Вільямса, вона зіграла у всіх його ранніх п’єсах, особливо підкоривши драматурга в ролі Аманди у «Скляному звіринці».

У творі Джона Кромвелла героїню звати Фанні Елліс. Її доля дуже схожа на долі багатьох американських «зірок». У зеніті слави вона почала надмірно вживати алкоголь і занапастила свою кар’єру. Особисте життя додавало «шрамів на душі». Єдина підтримка — Хеккі — служниця, костюмер і багаторічна подруга Фанні. Після майже десятирічної паузи, всіма забуту акторку заради сенсації запросили в один з театрів офф-Бродвею зіграти одну з її найуспішніших ролей молодості — Ірину Аркадіну у виставі «Чайка».

Повернення Фанні Елліс на сцену після великої перерви широко висвітлювалося в пресі. Втім американські продюсери вважали, що для справжньої сенсації необхідний скандал, а для цього гарні всі засоби: плітки, шантаж … За пів години до прем’єри «Чайки» у гримерці акторки з’являється пляшка бренді від «палкого шанувальника». Чи піддасться Фанні спокусі, щоб погасити хвилювання перед виходом на сцену? Або ж вона самостійно поборе страх і зробить усе можливе, аби повернутися гідно на сцену як Жінка-Актриса після шаленого падіння? Про це — дізнаємося у виставі.

Режисер та художник-постановник вистави — заслужений діяч мистецтв України Олександр Білозуб, пластичне рішення здійснив заслужений артист України Вадим Прокопенко.