Помер Ярослав Гаврилюк

Перестало битися серце корифея Молодого театру — народного артиста України Ярослава Гаврилюка.

Помер Ярослав Гаврилюк

Творчий шлях Ярослава Дмитровича почався після закінчення у 1976 році театрального інституту ім. Карпенка-Карого у Києві. Актора було зараховано до складу нашого театру з перших днів його заснування. У 1979 році він, разом з іншими 25-ма акторами, пройшов акторський конкурс до тоді ще Молодіжного театру.

У першій прем’єрі театру, який працював у приміщенні БК Метробуду, «…З весною я до тебе повернуся» Ярослав Гаврилюк зіграв роль Корчагіна. В обожнюваній багатьма глядачами комедії «За двома зайцями», яка багато років не сходила зі сцени, — Голохвостого.

На сцені Молодого Ярослав Дмитрович запам’ятався своїми ролями Олеся Івановича (Гагарін і Барселона), Івана (Зачарований), Кнута Брувіка (Місто Сонця), Камердинера (Підступність і кохання), Купера Барклея (Поступися місцем!) та багатьма іншими.

Не оминуло актора й кіно, зіграно кілька десятків ролей. Одна з перших картин, де знявся Ярослав Гаврилюк, — відомий художній фільм режисера Івана Миколайчука «Вавілон-ХХ».

Нагороди актора:

— Диплом за найкращу роль — у фільмі «Приблуда», 2007 рік.

— Міжнародний фестиваль «Молодість-81» — премія в номінації «За найкращу чоловічу роль» за роль Гриця у фільмі «Дударики».

— Премія імені Степана Бандери Львівської обласної ради, 2012 рік.

— Відзнака Президента України — ювілейна медаль «25 років незалежності України», 2016 рік.

У 2008 році Ярослав Гаврилюк виступив упорядником книги «Крути. Січень 1918 року».

Щирим, доброзичливим, працьовитим — саме таким колеги по Молодому запам’ятають Ярослава Дмитровича — актора, що все своє життя присвятив Театру.

Світла пам`ять!