З любов’ю до глядача

25 серпня Київський національний академічний Молодий театр відкриває 43-й сезон. Цього дня глядачів запрошують на перегляд музичної вистави «Шинель» за повістю Миколи Гоголя (режисер-постановник Андрій Білоус) та вистави «Вона жила в Парижі» за п`єсою Ізраїля Горовіца «Моя літня пані» (режисер-постановник Сергій Корнієнко).

kievskij-akademicheskij-molodoj-teatr400w250h
kievskij-akademicheskij-molodoj-teatr400w250h

Андрій Білоус, директор-художній керівник: «Молодий театр входить у свій 43-й сезон зміцнілим та оновленим. Незмінними пріоритетами залишаються любов і увага до наших глядачів. Ми й надалі будемо дарувати найпотужніші емоції та шалені відчуття. Наші плани амбітні. Запрошуємо всіх цінителів театру в наш новий яскравий сезон!»

У цьому сезоні на глядачів очікують бенефіси провідних акторів Молодого.

Першою прем’єрою стане бенефіс Ліліани Ребрик у виставі «Ін'єкція безсмертя» за п’єсою Карела Чапека «Засіб Макропулоса». Режисерка-постановниця вистави Олена Щурська: «Відчути подих молодості… Чого прагне світова зірка, яка має все, крім одного? Її бажають, кохають, боготворять, вона має гроші та славу. Вона байдужа до життя, але така пристрасна, щоби жити! Лілія Ребрик — у ролі неймовірно красивої жінки, яка не має жодних цінностей, жодних моральних перешкод, аби подовжити це жалюгідне й таке прекрасне життя».

Андрій Білоус на основній сцені планує поставити виставу за романом «Ідіот» всесвітньовідомого письменника Федора Достоєвського. Роль Льва Миколайовича Мишкіна виконає заслужений діяч мистецтв України Борис Орлов.

Заслужений артист України Дмитро Суржиков зіграє Тараса Бульбу у виставі за однойменною повістю Миколи Гоголя. Режисер-постановник вистави — Дмитро Весельський, директор-художній керівник Малого театру.

Наприкінці сезону Тамара Трунова, головна режисерка Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, підготує виставу за твором Сергія Мєдвєдєва «Перукарка». У головній ролі — заслужена артистка України Ірма Вітовська.

Серед інших запланованих прем’єр:

«Венера у хутрі», Леопольд фон Захер-Мазох;

«Капітанська дочка», Олександр Пушкін;

«З неба впало три яблука», Наріне Абґарян;

«Осіння соната», Інгмар Бергман;

«Тест», Лукас Барфус;

«Косметика ворога», Амелі Нотомб.