Перший приватний Музей сучасного мистецтва України запросив відвідувачів у свої зали для знайомства зі збіркою творчих робіт українських митців

У 2005 році Перший приватний Музей сучасного мистецтва України запросив відвідувачів у свої зали для знайомства зі збіркою творчих робіт українських митців, зібраних впродовж тридцяти років меценатом Сергієм Цюпко.

За роки існування музею збірка збагатилася і налічує біля шести тисяч творів сучасного українського мистецтва представників різних мистецьких шкіл і напрямків усіх регіонів України від 1930-х років до сьогодення.

У Музеї весь час відбувались різноманітні виставки, а працівники створювали цікаві проєкти. Один з них «AРТ ВОЯЖ».

«AРТ ВОЯЖ» — проєкт з мандруючими виставками, який розпочався у 2010 з виставки у Національному Музеї Грузії в Тбілісі. Зараз твори із музейного фонду знову вирушають у мандри і на цей раз до міста Суми у гостинне приміщення Сумського обласного художнього музею ім. Никанора Онацького.

Сумський музей було засновано Н. Онацьким і зараз в ньому експонуються і зберігаються витвори вітчизняного та зарубіжного мистецтва ХVІ — ХХІ ст., а основу складають твори, зібрані київським меценатом Оскаром Гансеном.

«АРТ ВОЯЖ проєкт. Суми» — саме таку назву має виставка, яка відкриється 2 вересня у Сумах. І це вояж прекрасних художніх творів та яскравих творчих особистостей.

Сумчани та гості міста побачать творчість художників різних мистецьких шкіл — закарпатської, київської, кримської, львівської, одеської, харківської. Ось деякі прізвища, які зацікавлять любителів мистецтва - Бровді Іван Васильович, Волошинов Олег Васильович, Єржиковський Олег Сергійович, Колесник Борис Опанасович, Лоза Адольф Іванович, Мірошниченко Павло Петрович, Толочко Віктор Іванович, Сельський Роман Юліанович, сестри Яблонські Тетяна та Олена Нилівни…

Талановиті художники вкладають у твори свою душевну енергію — саме ця енергія вабить, як магніт тих, хто розуміється на мистецтві.

Приходьте до залів музею та пориньте в атмосферу, що дарує мистецький світ!

Виставка — це привід дізнатися про нове, відкрити для себе ще одні сторінку мистецького обрію!

Запрошуємо на відкриття виставки 2 вересня о 15.00.

Музей відкрито для усіх бажаючих при умові дотримання заходів безпеки, які встановлені діючими нормами поведінки у громадських місцях.

Виставка триватиме з 2 вересня по 4 жовтня 2021 р.

Музей працює з 10.00 до 17.00 кожного дня, крім п’ятниці.

Адреса музею: Покровська площа, 1, м. Суми

Посилання на ролик виставки: https://youtu.be/Tf3-U7mrQa4