Пісні про любов

На свій творчий вечір «Я бажаю щастя всім» до Жовтневого Палацу (Міжнародного центру культури і мистецтв) запросила композиторка, співачка, волонтерка, заслужена діячка мистецтв України Анжела Ярмолюк.

Пісні про любов

— Сьогодні у нас свято пісні, слова, — наголосила пані Анжела. — Я дуже хвилююся, за лаштунками мої друзі, які заспівають пісні мого авторства. Я теж співатиму для вас. Хочу подарувати позитивні емоції. Всім бажаю щастя, миру, добра і злагоди. Щоб в усіх нас було все добре…

Абсолютно всі пісні пані Анжели, які присвячені Україні, рідній землі, батькам, дітям, темі кохання — завжди про любов, яка окрилює нас, дарує кращі почуття і підносить вище хмар. Саме таким твором були «Вкраїнські пісні», на музику і слова Анжели Ярмолюк, що відкрили концерт. Наступна пісня — «Пам'ять птаха моя», слова до якої створив Герой України Володимир Матвієнко, теж була прем’єрною.

«Хочу привітати мого творчого колегу, молодого, але вже досить досвідченого і відомого композитора Анжелу Ярмолюк, — зазначив у відео-зверненні Володимир Матвієнко. У нашому творчому доробку є декілька пісень. Хочу побажати Анжелі нових творчих досягнень на благо України. І написати багато нових, справді українських пісень».

Пісня — «Моє Полісся» теж була написана в творчому тандемі з Володимиром Матвієнком. А виконав її співак, з яким її пов’язує багатолітня творча дружба, земляком (обоє родом з Криму і обожнюють свій рідний край), народним артистом України Фемієм Мустафаєвим.

Анжела Ярмолюк співпрацює з багатьма авторами, багатьма українськими виконавцями. Різні стилі її музики. Вона знаходить шлях до сердець як дітей, так і знаних народних артистів. І наступна пісня на вірші Олексія Довгого «Соколина», яку виконав Фемій Мустафаєв разом з Вокально-хореографічним ансамблем «Зернятко»" стала тому підтвердженням.

Теми сім’ї, родини, любові до батьків є одними з найважливіших у творчому доробку Анжели Ярмолюк. Саме цій темам присвячена пісня «Діти мої», яку виконала давня подруга композиторки, заслужена артистка України Юлія Мартинова-Любецька разом зі своїми сином та дочкою.

Наступна сторінка була присвячена творчості для дітей. На побачення запросили Театр дитячої пісні «Ладоньки» під керівництвом заслуженої діячки мистецтв України Світлани Садовенко з піснею на слова Зої Ружин «Українська хустка».

«Сьогодні ми з вами присутні на святі великої любові, великої душі нашої українки, жінки-мироносиці, жінки-подвижниці, жінки-волонтера — Анжели Ярмолюк, — підкреслила поетеса Зоя Ружин. — Господь Бог удостоїв мене співпрацювати з цією талановитою композиторкою. У співтворчості ми написали більше десяти пісень. А ще Анжела активна громадська діячка. Зовсім нещодавно була членом журі Першого всеукраїнського духовного фестивалю „Величаймо Різдво Святого Миколая“. Також написала музику до 10 творів, які увійшли до книги „Різдво Святого Миколая“, за що їй доземний уклін».

Цього вечора пролунало декілька піснень як подарунок від її добрих друзів, серед яких — народна артистка України Наталія Шелепницька.

«Маю величезну приємність бути на цьому великому святі чарівної, прекрасної, дивовижної, фантастичної Анжели Ярмолюк, — зізналася пані Наталя. — Дорога подруго, я тебе вітаю з цим святом, яке ти даруєш усім нам. Бажаю тобі міцного здоров’я, щастя, добра, злагоди, кохання і великого творчого натхнення. У скорому часі в нас народиться спільна пісня, а сьогодні вітаю тебе моїми піснями — на слова Вадима Крищенка «Кохання приходить неждано» і Міли Кирилюк «Сила жінки».

Цей вечір став творчим дебютом для дочки Анжели Ярмолюк, лауреатки всеукраїнських та міжнародних конкурсів Вікторії Сметанкіної. Вона вперше дебютувала зі своєю пісне «Мантра», яка була дуже щиро сприйнята глядачами. А ще цей вечір подарував зустріч з легендарним поетом-піснярем, народним артистом України Вадимом Крищенком.

«Я прийшов на цю сцену, аби привітати від ветеранів пісні молоду і красиву Анжелу Ярмолюк, — розповів Вадим Дмитрович. — Це покоління вже мої творчі діти. Через мої руки пройшло багато виконавців, серед них і Анжела. Вона зосередила в собі багато талантів. А одна риса мені найбільш до вподоби: де б не вона не була — завжди утверджує велике відчуття, що вона українка, патріот України. Це надзвичайно важливо особливо зараз, у тій непростій ситуації, яку ми переживаємо. Анжела подарувала пісню на мої слова, а я вам дарую свій вірш…»

Батькам Анжели Ярмолюк присвятили пісню на слова Павла Мовчана «До життя», яку виконало творче подружжя — заслужена артистка України Ганна Петраш та Михайло Круль. Ще одну пісню на слова Павла Михайловича «Вечір. Ніч» виконав заслужений артист України Діма Андрієць. (Крім цього разом з Павлом Мовчаном Анжела створила цілий альбом, який назвали «Свічадо»).

Свято пісні продовжив молодий талановитий виконавець Данило Коток з піснею на слова Олексія Довгого «Ніченька». Ще одна пісня «Троянди», слова до якої написав цей самий автор, прозвучала у виконанні Анжели Ярмолюк. Альбом, який народився у співпраці композиторки і поета має назву «Дорожи своїм іменем, сину». Допомогу у здійсненні цього проєкту надав син Олексія Довгого Станіслав.

Коли Анжела виконувала ще одну свою пісню, то за роялем їй акомпанував Євген Хмара. Особливістю цього номера було те, що в цей час Євген знаходився за вісім тисяч кілометрів від Києва і робив це он-лайн. Але, як зізнався у відео-звернення музикант, він у цей час був душею і тілом разом з учасниками концерту.

Прозвучало під час концерту і кілька пісень на слова сучасного українського поета Сергія Вовченка, з яким Анжела співпрацює не так багато років, але вони вже встигли створити разом альбом «Осінь шукала сонця».

Серед гостей був народний артист України Володимир Засухін, який подарував пісню на слова Павла Мовчана і музику Анжели Ярмолюк «Болить мені твоя душа» та пісню на слова Юрія Рибчинського «Берега», яку вважає своєю візитівкою.

Потім зал оплесками вітав ще одну подругу Анжели Ярмолюк — народну артистку України Оксану Нестеренко з піснею на слова Вадима Крищенка «Почуття», яка зачарувала зал трепетним виконанням цієї пісні. Щиро вітали і народного артиста України Леоніда Сандуленка, який подарував пісню «Соло на скрипці».

Невеликим концертом у концерті став виступ ровесника Незалежності, чоловічого вокального квартету «Гетьман», який нещодавно відзначив своє тридцятиріччя. Знані виконавці представили популярну в усьому світі мелодію «Bйsame mucho», пісню на слова Вадима Крищенка «Вишенька-черешенька» та українську народну пісню «Взяв би я бандуру».

Не могли під час концерту не згадати і про те, що саме в цей мирний вечір на сході України нас захищають захисники і захисниці. А сама Анжела Ярмолюк з перших днів була активною учасницею Революції Гідності, завжди відгукується, щоб підтримати наших хлопців на передовій, у військових шпиталях, військових частинах. Дала для них вже понад 350 концертів. Друзі назвали її ангелом, такий самий позивний їй дали наші воїни.

Пісня «Ангели» написана Анжелою Ярмолюк для народної артистки України Оксани Нестеренко і виконана нею вразила всіх не тільки красивою музикою, а й немірним красивим жіночим вокалом. Супроводжували пісню дивовижні комп’ютрені картини, створені художником Віталієм Щербиною. Наступною вийшла на сцену Юлія Сухаревська, яка разом з народним артистом України Фемієм Мустафаєвим виконала пісню «Прийди у сни мої».

Декілька раз на сцену виходила і Анжела Ярмолюк зі своїми музичними творами. Зал надзвичайно тепло сприймав всі її пісні і весь концерт був наповнений дійсно справжніми позитивними емоціями, оплесками, криками браво і морем квітів.

А завершальним акордом стала пісня «Я щастя бажаю всім» у виконанні Анжели Ярмолюк, яка й дала назву творчому вечору.

Фото з соціальних мереж.

Друковану версію читайте в газеті «Слово Просвіти».