Відверто про найсокровенніше

Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра — чи не найбільше з усіх театрів не лише столиці, але й усієї України відкритий до сміливих творчих експериментів, пошуку нових, нестандартних форм роботи з глядачем. А нещодавно на малій сцені театру відбулася прем’єра нового проєкту «Несмішний стендап».

Відверто про найсокровенніше

Про те, як створювався цей проєкт розповіла його режисерка та головна режисерка театру Тамара Трунова. Пані Тамара зокрема зазначила, що цей проєкт створювався за підтримки Українського культурного фонду, а прем’єрний показ відбувався за підтримки Національної спілки театральних діячів України та самого театру.

Перед глядачами виступили молоді, але вже досвідчені актори Театру на лівому березі Дніпра Костянтин Кириленко, Михайло Досенко, Дмитро Соловйов, Катерина Савенкова, Ірина Ткаченко, Марина Клімова та Володимир Кравчук. Вони відверто розповіли про найінтимніші подробиці свого життя, про які не завжди розкажеш навіть найріднішій людині. Ці подробиці стосувалися непростих стосунків батьків та дітей, першого статевого досвіду, вибору акторської професії, походів до гадалок, хвороб, про які не прийнято казати вголос, поділися своїми страхами. На екрані можна було побачити сучасні світлини акторів та їхні дитячі знімки. Всі ці незвичайні зізнання досить дотепно підсумував запрошений експерт Петро Чорноморець. Після цього пан Петро поділився перед присутніми і деякими таємницями свого життя.

Допоки у театрі ще не наважилися виносити цей проєкт на суд глядача. На прем’єрний показ запросили друзів виконавців. Та й їм потрібен був певний час, аби осмислити почуте. Отож, після акторських зізнань зробили невеликий антракт, після чого відбулося жваве обговорення почутого.

Хтось може сприйняти такі експерименти з захопленням, хтось буде їх категорично заперечувати. Але безперечно, вони навряд чи залишать когось байдужим. Чи зважаться у театрі виносити цей проєкт на публіку покаже час. А глядачам залишається чекати нових робіт Театру драми та комедії, який для багатьох став улюбленим.

Фото Анастасії Мантач.