Сучасне життя безглузде?

30 січня на мікросцені Київського національного академічного Молодого театру відбудеться прем’єра вистави «Зашнурована пара» за п’єсою американського драматурга Едварда Олбі «Шлюбна гра». Ця вистава — дебют режисерки Анни Пироженко.

Сучасне життя безглузде?

Едвард Олбі вважається представником так званого «театру абсурду». Невмотивовані зіткнення персонажів, а також ряд натуралістичних сценічних ефектів у його п’єсах покликані передати безглуздість сучасного життя. Автор порушує проблему самотності, а також невміння досягати порозуміння в стосунках. У живих, дотепних діалогах він показує людське спілкування як вид боротьби за самоствердження. Про що ця вистава?

Ідеальна подружня пара. Він — працює, вона — домогосподарка. Якось Джек повертається додому, щоб приголомшити дружину новиною: він іде від неї. Ось тут і починається найцікавіше: Джилл розгортає книгу, яку пише впродовж усього подружнього життя. Чи добре знає Джек жінку, з якою одружений?

Жанр вистави — подружні баталії без антракту

Автор — Едвард Олбі

Режисерка — Анна Пироженко

Художниця-постановниця — Анна Пироженко

Художниця по світлу — Марі Акопян

Композитор — Ілля Чопоров

Хореографія — Ніни Колеснікової

Молодий театр ставить за мету розвивати таланти молодих драматургів, режисерів, акторів та фахівців театрального мистецтва. Дебютна вистава режисерки Анни Пироженко «Зашнурована пара» є ще однією сходинкою в цьому напрямку.

Фото Олексія Товпиги