Кінопрем’єри та спектаклі: що подивитися цього тижня?

Новорічні свята скінчилися, почалися рутинні будні. Але відволікатися від роботи, навчання чи будь-яких інших справ теж необхідно. Відпочивати треба періодично, щоб набратися сил для продуктивності. Ми зібрали кінопрем’єри на різних смак та анонси спектаклів.

Кінопрем’єри та спектаклі: що подивитися цього тижня?

Фільми

Операція «Фортуна»: Мистецтво перемагати

Виробник: США, Китай.

Жанр: трилер, бойовик.

Прем'єра в Україні: 5.01.2023.

Професійний шпигун на прізвисько Фортуна береться за ліквідацію нової смертельної зброї, якою торгує мільярдер Грег Сіммондс. Він створює команду з найкращих оперативників світу, а також наймає популярну кінозірку Голлівуду Денні Франческо. Задача Денні — допомога у широкомасштабній секретній місії з порятунку світу.

Дивовижний Моріс

Виробник: Великобританія, Німеччина.

Жанр: сімейний, анімація.

Прем'єра в Україні: 5.01.2023.

У Дивовижного кота Моріса є два таланти: до балаканини та афер. Мандруючи з магічними гризунами з міста до міста, він щоразу за розумну плату рятує місцевих жителів від нашестя щурів. Але одного разу Моріс і його спільники стикаються з містечком, яке таїть у собі щось справді небезпечне. Їм доведеться обіграти справжнє зло з властивою тільки Морісу «дивовижністю».

М3ГАН

Виробник: США.

Жанр: трилер.

Прем'єра в Україні: 5.01.2023.

Інженер-робототехнік із компанії з виробництва іграшок створює реалістичну ляльку, яка починає жити власним життям.

7-й секрет

Виробник: США.

Жанр: трилер, драма.

Прем'єра в Україні: 5.01.2023.

Багатство, краса, любов… Здається, молода дружина впливового адвоката має все, поки таємничий чоловік не пропонує їй життя, повне заборонених задоволень. Знаючи про коханок його секретного клубу, вона повинна вибрати: або чинити опір і тікати, або поступитися своїй покірній стороні, щоб здійснити свої найсміливіші фантазії і ризикнути своїм ідеальним життям.

Щедрик

Виробник: Україна, Польща.

Жанр: драма, історичний.

Прем'єра в Україні: 5.01.2023.

Події розгортаються в Івано-Франківську, тодішньому Станіславові, починаючи з 1938 року. Одна імперія витісняє іншу, правлячі режими ворогують, швидко змінюється навколишній світ. В одному будинку по сусідству мешкали кілька сімей різних національностей — українці, поляки, німці та євреї. Бурхливі події не залишили шансів на щасливе спокійне життя ні для когось із дорослих.

8 жінок

Виробник: Франція, Італія.

Жанр: трилер, комедія.

Прем'єра в Україні: 5.01.2023.

Франція, п'ятдесяті роки, самотня садиба серед снігів. На Різдво з'їжджається вся родина… Але свято скасовується — господаря будинку вбито! Напевно, вбивця — одна з восьми жінок, так чи інакше близьких йому. Хто ж це? Його могутня дружина? Її сестра — стара діва? Нещасна теща? Зухвала покоївка чи віддана економка? Чи одна з його двох чарівних доньок?

Чоловік на ім'я Отто

Виробник: США, Швеція.

Жанр: драма, комедія.

Прем'єра в Україні: 12.01.2023.

Буркотливий вдівець, чия єдина радість полягає у критиці та засудженні своїх змучених сусідів, починає змінюватися, коли по сусідству з ним поселяється жвава молода сім'я, що призводить до несподіваної дружби, яка переверне його світ.

Спектаклі

Благослови звірів і дітей

Період: 12 січня — 26 лютого.

Місце: Театр юного глядача.

Одного разу вечір у бойскаутському таборі перетворюється на справжнісінький вестерн. Шестеро юнаків домовляються не дзвонити батькам, називати один одного по прізвищах, триматися разом і, врешті, втікають, аби врятувати стадо приречених на смерть бізонів.

Переклади

Період: 12 січня — 9 лютого.

Місце: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки.

Це історія — про людей, котрі живуть в епоху глобальних змін, про те, як ці зміни впливають на долю кожної конкретної людини та на життя суспільства загалом. Про вибір, про людську гідність та про кохання. Та про межу, переступивши яку, ти втрачаєш себе…

Вільні стосунки

Період: 12 січня — 15 лютого.

Місце: Театр на Подолі.

Немолоде подружжя опинилося на межі сімейної кризи. Жінка хоче зберегти свою родину, але це виявляється досить не простим завданням. І ось фахівець зі стосунків пропонує парі доволі неочікуваний вихід — побути у вільних стосунках.

Дар роду

Період: 12 січня — 25 лютого.

Місце: Театр на Печерську.

Через виставу «Дар роду» актори театру мають на меті показати, як змінювалася свідомість українських жінок відтоді, як на українську землю прийшла війна. А виконуватиметься вистава в жанрі музично-поетичної фантазії.

Головні героїні твору — це 6 простих українських жінок, які стали свідками жахливих воєнних злочинів з боку російської армії. Але вистава не про війну, вона про життя і надію, любов і радість, силу і переоцінку цінностей.

KYIV MODERN BALLET. Довгий різдвяний обід, жінки у ре мінорі

Період: 12 січня — 9 лютого.

Місце: Київська опера (Театр опери і балету для дітей та юнацтва).

«Довгий різдвяний обід» — це балет-роздум про швидкоплинність життя, про те, якими суєтними, марними справами ми наповнюємо дорогоцінні хвилини, години, роки нашого існування на землі. Головна сюжетна лінія п'єси оповідає про дев'яносто років із життя родини Байярдів, що пролітають у вигляді різдвяних обідів. У низці застіль та святкувань перед нами проходять долі людей. Вони зникають, немов метелики-одноденки, і, помираючи, не залишають по собі нічого, що дало би привід згадати про них наступним поколінням.

«Жінки у ре мінорі» — балет на одну дію. На постановку балету і написання лібрето Раду Поклітару надихнула музика Баха. Трагічна історія про жіночу дружбу стала лише приводом для розгортання надзвичайно складних багатофігурних композицій та пронизливих дуетних фрагментів.

Розмова, якої не було

Період: 12 січня — 24 лютого.

Місце: Київський національний академічний театр оперети.

Це історія про двох друзів, один з яких помер від наркотичної залежності, а другий — потрапляє до реанімації і там у нього зупиняється серце… І ось у такій ситуації між померлим та напівживим відбувається важлива розмова про життя, смерть, вибір та чужі помилки, на яких варто вчитися. Адже коли хтось з близьких помирає, нам залишається тільки згадувати і шкодувати, що ми не були поруч в потрібну хвилину.