На передовій культурного фронту

У Національній опереті України до Всесвітнього Дня вишиванки — свята національної єдності та української ідентичності, що покликане зберегти споконвічні традиції народу, відбувся концерт «Музика незламних сердець». Учасники та гості вечора майоріли різнобарвними візерунками українських вишиванок.

На передовій культурного фронту

— У цій концертній програмі ми підготували прем’єри і наш глядач буде здивований сучасними оркестровками тих пісень, які під час війни стали актуальними і подобаються українським слухачам. Адже, музика сьогодні додає наснаги та можливість перезавантажитися у цей складний для нашої держави час. Вона надихає, підіймає бойовий дух та об’єднує, — розповів диригент-постановник Сергій Дідок.

Цього вечора на головній сцені театру звучали: лірична фантазія на тему П. Гайдамаки «Калинонька» (музика М. Стецюна), арія Йолан з оперети Г. Майбороди «Милана», музичний твір «Ой ти дівчино з горіха зерня» (музика А. Кос-Анатольського, поезія І. Франка), відома композиція «Гей, пливе кача» (лемківська народна пісня в аранжуванні В. Якимця), прем’єра номеру — «Коханий» (музика І. Білозіра, поезія П. Запотічного), а також «Пісня про солдата» (музика І. Карабиця, поезія Б. Олійника) та багато інших.

— Ми дуже вдячні глядачам, бо кожен ваш прихід це не тільки підтримка театру. З початку театрального сезону ми відправляємо з кожного нашого квитка кошти на підтримку ЗСУ, — наголосив очільник театру, режисер-постановник концерту Богдан Струтинський. — Вчора ми мали надзвичайно гарний вечір -грали цей же концерт і мали аукціон. Завдяки підтримці глядачів отримали 328 тисяч гривень, які теж підуть на підтримку наших хлопців, завдяки яким ми можемо бути разом з вами в цьому залі.

Вітаю всіх зі святом вишиванки. Для українців це не лише одяг. В першу чергу це душа, це краса України. Вишиванка має надзвичайно велику палітру. Кожен регіон має свої візерунки. Нехай вишиванка буде не тільки оберегом, а й символом Перемоги. Слава Україні!

Вдячна публіка довго не хотіла відпускати зі сцени народних артистів України Олександра Трофимчука та Сергія Авдєєва, заслужених артистів Олену Арбузову, Любов Доброноженко, Галину Грегорчак-Одринську, Володимира Одринського, Тамару Ходакову, солістів-вокалістів Олександра Чувпила, Миколу Джуфера, Максима Бусела, Ірину Ямбурську, Катерину Ясенчук, Віталія Іванова, Олену Галушку, хор та оркестр театру.

А вже зовсім скоро Київський національний академічний театр оперети запросить на прем’єру. 2 та 3 червня тут вперше покажуть мюзикл «Тигролови» за мотивами однойменного роману Івана Багряного.

Фото з соціальних мереж