Зустрічайте новий театр

Народження нового театру — завжди подія неординарна. А щоб створити театр сьогодні потрібно бути справжнім ентузіастом, закоханим у свою справу. До того ж цей театр знаходиться не в центрі Києва, а в одному з віддалених районів столиці. Отож, зустрічайте Театр на Троєщині.

Зустрічайте новий театр

Ця подія зацікавила мешканців Деснянського району. Того дня був повний аншлаг. Спочатку відбувся невеликий концерт за участю акторів, під час якого прозвучали українські та зарубіжні музичні хіти, пісні з вистав, які будуть представлені в репертуарі.

— Хочу подякувати всім, хто завітав на відкриття нашого нового театру, -наголосив засновник Театру на Троєщині, художній керівник Центру мистецтв «Новий український театр» Віталій Кіно. — Відкривати театр під час війни для мене означає лише одне — щиро вірити в Перемогу. Будемо жити, працювати, творити. Саме ці почуття рухали нами, коли готувалися до відкриття.

Перша вистава, перше побачення, перші глядачі — це як перше кохання. До нас сьогодні завітали наші друзі, з якими будемо спілкуватися на інших виставах і під час війни, і після Перемоги.

Сьогоднішня подія стала можливою завдяки унікальній команді. Вдячний всім!!! Безмежно !!! І тим, хто останні тижні фактично жив в майбутньому Театрі на Троєщині — будував, облаштовував, мив…, і тим хто в цей час грав, і грав, і грав вистави на Михайлівській, (аби було за що будувати та облаштовувати), репетирував безкінечну кількість вводів, монтував, освітлював, зустрічав глядачів … І тим, хто запускав мистецький творчий студійний простір на Дарвіна, де вже запрацювала Театральна студія «Мої Сонечка» Всіх люблю! Всіх ціную! Особлива подяка звісно, «героям Троєщини» Марині Смілянець, Анастасії Кононенко, Єгору Снігирю, Жені Ющуку, Юрі Швецю, Руслану Підгурському, Даніілу Кіно, Альоні Щербині, Сергію Сведенюку, Тані Панчошній, Марині Пащекун, Юлії Кіно, Іллі Рибалку, Поліні Кіно і всім, хто допомагав!

Дякую і нашим героїчним акторам, які вже сімнадцять довгих місяців боронять Україну! Тетяні Бондаренко, Олексію Власенку та Олегу Щербині. Мріємо вже скоро побачити вас на новій сцені.

Дуже хочемо вірити, що наша ідея театру «на районі» матиме відгук у глядачів! Сподіваємося на це! І чекаємо в гості .

Ще за день до відкриття ми фарбували стіни, щось домальовували, вивішували світлини з вистав. Можливо чогось не встигли, але зробили все необхідне, аби сьогодні зустріти глядача. Вірю, що надалі зустрічатимемо його ще краще ніж сьогодні.

Дуже хочеться, щоб невеличкий театральний простір на Троєщині став улюбленим місцем насамперед для тих людей, які мешкають у цьому прекрасному районі, хоча й віддаленому від центру, але такому затишному. За півтора місяці ми вже встигли тут з багатьма познайомитися. Дуже хочемо запам’ятати ваші обличчя, адже ви тепер для нас особливі, рідні глядачі.

Першого дня у театрі показали казку «Карлсон шукає друзів» та виставу «Еклери на мільйон» за п’єсою сучасної драматургині Марини Смілянець. А попереду багато творчих планів. Хочеться побажати колективу однодумців творчої наснаги, аби всі їх втілити в життя. І звісно, ж, щоб завжди були аншлаги, як і першого дня.

Фото Ірини Гуріної