Палітра театральних фарб Олега Лепенця

9 січня святкує ювілей Олег Лепенець — заслужений артист України, провідний майстер сцени Київського академічного театру «Колесо». Надзвичайний актор, якому підвладні будь-які фарби в палітрі драматичного мистецтва, знайомий театральним глядачам яскраво-емоційними ролями.

Палітра театральних фарб Олега Лепенця

В «Колесі» Олег Лепенець працює з 1988 року. Він є представником першої хвилі акторів театру, з якими здолали труднощі становлення колективу, і під керівництвом народної артистки України Ірини Кліщевської вивели театр до міжнародної популярності. Разом із театральним колективом Лепенець брав участь у гастролях, фестивалях, проєктах, представляв театр «Колесо» в США, Польщі, Болгарії, Туреччині, Румунії, Україні. За роки творчої праці в театрі «Колесо» Олегом Лепенцем створено кілька десятків різнопланових ролей.

Завдяки театру і виставі «Триптих для двох» доля поєднала Олега з чудовою актрисою Галиною Зражевською — так утворилась пара, талановитий акторський дует, обидва мають заслужені звання заслужених артистів України, і сьогодні в п’ятьох репертуарних виставах театру «Колесо» («Генерали у спідницях», «Шантрапа», «Мишоловка»,"Уявно хворий", Блаженний острів") разом виходять на сцену.

Зіркова і незмінна роль Олега Лепенця — академік-ловелас Леон де Сен-Пе у французькій комедії «Генерали у спідницях» за п’єсою Жана Ануя.

Імпульсівного персонажа, смішного кілера Ральфа грає актор у детективно-ексцентрічній комедії «Випадок у «Готелі дю Комерс» за п’єсою французького драматурга Франсіса Вебера.

А ще Олег Лепенець створив незабутні образи капельмейстера Чижика у виставі за п’єсою Панаса Саксаганського «Шантрапа», хмільного та веселого розпусника-старости у фольклорній виставі «Вечорниці», серйозного і впевненого у собі Містера Паравічіні в детективі «Мишоловка» за твором Агати Крісті, співучого і кумедного Греміо в музичній комедії «Приборкання норовливої» за п’єсою Францобеля, забавного лікаря Мсьє Пургона в моль’єрівській комедії «Уявно хворий» і ще багато-багато ролей.

Престижні театральні премії «Київська пектораль» має театр «Колесо» в номінаціях «Краща камерна вистава» — заслужений артист України Олег Лепенець грає роль Оме у виставі «Емма» за п’єсою Ярослава Стельмаха і задіяний у виставі «Ми, Майдан» за п’єсою Надії Симчич (обидві постановки народної артистки України Ірини Кліщевської).

Голос Олега Лепенця чутно з кіно-, телеекранів. Актор із задоволенням віртуозно дублює і озвучує за кадром Роберта де Ніро, Дастіна Гофмана, Брюса Віліса, Мела Гіпсона, Роберта Дауні Молодшого та багато інших відомих закордонних акторів.

За матеріалами літературно-драматургічної частини Київського академічного театру «Колесо».