Оберіг твого роду

Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина представляє інтерактивну пізнавальну концертну програму «Оберіг твого роду» за участю балету, хору та оркестру.

Оберіг твого роду

Постановочний склад: Генеральний директор УАФЕА «Калина» — АНАСТАСІЯ КОМЛІКОВА, художній керівник — заслужений працівник культури — ОЛЕНА КУЦЕВАЛОВА, головний балетмейстер — заслужений артист України АНДРІЙ ДЕМЕЩУК, диригенти заслужений артист України — АНДРІЙ СЕМЕЛЯК та ІННА ГУК, Хормейстер — НАЗАРІЙ ТАРАСЕНКО.

Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина» започаткував проєкт для учнів шкіл міста «Уроки української ідентичності». У яскравій формі високопрофесійні артисти знайомлять молодь з традиціями і звичаями нашого народу, піснями танцями та українськими народними інструментами. На сцені Київської опери відбувається справжнє фольклорне дійство за участі балету, хору та оркестру, до якого долучаються учні, відчуваючи себе частинкою нашої сильної та незламної нації. До проєкту вже доєдналися освітні заклади Подільського району. Наразі він масштабується у інших районах Києва.


Багато віків наш народ плекає різноманітні символи та обереги, які своєю унікальною силою захищали не одне покоління українців від зла.


Вишита сорочка, рушник, віночок та намисто — це не просто предмети одягу та побуту, оспівані у піснях та знайомі кожному, а й потужні обереги.

За допомогою запальних танців та фольклорних мелодій у виконанні хору та оркестру глядачі поринуть у чарівний світ вірувань наших предків, познайомляться з традиціями, згадають, якою потужною є сила українського Роду.


Захід відбудеться 28 лютого о 13:00 на сцені Київської опери на Подолі (Межигірська, 2).