«Надвечір'я з рок-н-ролом».

П’єсу Міхаїла Хейфеца представлятимуть в спільному проєкті Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша і Київського академічного театру «Колесо.

«Надвечір'я з рок-н-ролом».

5 квітня о 19:00 та 6 квітня о 18:00 на основній сцені Київського академічного театру «Колесо» гратимуть прем’єру «Надвечір'я з рок-н-ролом» за п’єсою Міхаїла Хейфеца.

«Саме цю п’єсу, яку подарував нам відомий сучасний драматург Міхаїл Хейфец, ми обрали для спільного проєкту Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша і Київського академічного театру «Колесо», — розповідає народна артистка України Ірина Кліщевська, очільниця театру «Колесо».

Як і всі українці, наш театр підтримує херсонців, чим можемо допомагаємо в цей страшний для нашої країни час. Як керівник театру розумію, наскільки важко наразі існувати Херсонському театру. Завдяки вірі, патріотизму, невичерпній енергії Генерального директора-художнього керівника ХОАМДТ народного артиста України Олександра Книги театр імені Куліша тримається, намагається працювати в своєму приміщенні, створювати спільні проєкти і колаборації на рідній сцені та на майданчиках інших українських театрів, таких як Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки, Миколаївський академічний художній драматичний театр, проводити щорічний Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії».

В ліричній комедії «Надвечір'я з рок-н-ролом» задіяно двох акторів. Херсонський театр представляє заслужена артистка України Олександра Тарновська, яка всю окупацію провела в рідному місті і зустрічала ЗСУ на Площі Свободи. Київський театр — актор В’ячеслав Шеховцов, харків’янин, який багато років працював в київських театрах, знімався у відомих фільмах і серіалах, а останній рік працює в нашому колективі театру «Колесо».

Спільний проєкт двох театрів став підтримкою і відновленням вистави за п’єсою Хейфеца. З 2019 року до початку війни ця вистава в постановці заслуженої артистки України Тетяни Аркушенко гралась в Херсонському театрі під назвою «Осінній рок-н-рол» — імпровізація в стилі ретро. В нашому театрі виставу граємо в перекладі Олександра Литовченка, який теж на безоплатній основі надав нашому театру матеріал для роботи. В новій постановці херсонський театр також представляють балетмейстер, заслужений працівник культури України Валентин Васяк і художник-постановник заслужений художник України Ольга Гоноболіна. Від «Колеса» над виставою працюють завідувач художньо-постановочної частини Олег Пустовіт, художник з освітлення Ірина Макарова і звукорежисер Микита Татарнєв.

Впевнена, що прем’єрну виставу полюблять київські глядачі. Вже заплановано участь з виставою «Надвечір'я з рок-н-ролом» у фестивалях в Ужгороді, й, звичайно, в «Мельпомені Таврії».