Херсон та Миколаїв показали виставу про «Перевізника»

Прем’єра вистави «Перевізник» відбулася! Це спільний проєкт театрів Миколаєва та Херсона.

Херсон та Миколаїв показали виставу про «Перевізника»

21 червня у Миколаївському академічному художньому драматичному театрі відбулося відразу три події: прес-конференція за участю керівників театрів, режисера й артистів, власне, сам показ вистави та творча зустріч, під час якої було обговорення побаченого, обмін досвідом, порушили теми відновлення регіонів зокрема й країни в цілому.

«Війна продовжується і проєкти, які повинні сьогодні показувати більшості суспільства, повинні бути дуже актуальні на часі», — зазначив директор Миколаївського академічного художнього драматичного театру Артем Свистун.

Директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша Олександр Книга фізично не був присутнім на прес-конференції, проте підготував відеозвернення до присутніх. «Це спільний проєкт миколаївського і нашого театру. Вистава за п’єсою Ніни Захоженко про перевізника, режисер — вже відомий режисер в усій країні Сергій Павлюк», — розповів він.

Реєстрували глядачів без світла, а коли його увімкнули, всі зібралися у глядацькій залі. Присутні ще довго не відпускали артистів.

«Ми точно не забудемо, але важливо щоб і люди, які цього не бачили, зрозуміли, що пережили херсонці і що тисячі людей досі переживають на лівому березі», — зазначив режисер вистави.

Роль Сусіда виконував заслужений артист України Сергій Михайловський. Водночас він був асистентом режисера та головним відповідальним за автомобіль, справжній автомобіль, який стоїть просто посеред сцени.

«Вчора закрились двері в кінці здачі і ми не могли його відкрити, а там тільки двоє дверей і обидві не відкривались. Ну ми його відкрили. Я пропиляв там дно», — розповів він.

Перевізник Василь — це заслужений артист України Руслан Вишнивецький. В артиста був непростий досвіт виїзду з окупації.

«На жаль, виїхали з п'ятого разу з окупації, тому я бачив різних перевізників. І як сказав Сергій, що перевізник тут не я, а саме «Запорожець», — сказав артист.

Інформацію надала Альона Мовчан.

Фото: Сергія Кононенка.