МИСТЕЦЬКИЙ ДЕСАНТ У МАКАРОВІ

Напередодні Дня Незалежності України розпочав роботу шістнадцятий живописний пленер «Макарів та околиці».

МИСТЕЦЬКИЙ ДЕСАНТ У МАКАРОВІ

— Розмістилися ми в резиденції «Мистецькі експедиції», яку гостинно надала Людмила Гарарук, за що їй щиро дякуємо, — розповів організатор та ідейний натхненник всіх шістнадцяти пленерів, народний художник України Анатолій Марчук. — Тут же відбулося урочисте відкриття пленеру. Також дякуємо голові громадської організації ветеранів Макарівщини Оксані Герасименко та депутату Макарівської селищної ради Олександру Іващенку. Художникам бажаю невичерпного натхнення та плідної праці.

У пленері, що відбувається за підтримки виробника художніх матеріалів «ROSA» беруть участь: Анатолій Марчук — куратор, Сергій Позняк, Олексій Овчаренко, Філіп Чорнобров, Дмитро Коваль, Олександр Дорошенко, Іван Донич, Павло Шарко, Сергій Григор'єв, Олена Батуріна, Надія Ащенко, Чупрун Людмила.

На другий день роботи пленеру митці малювали Макарів його краєвиди та пам'ятки церковної архітектури.

— Тема пленеру — Храми Макарівщини, які перейшли в ПЦУ та пейзажі сіл Макарівщини. Художники першими в нас в громаді, які приїхали, щоб засвідчити радість про звільнення наших храмів від окупації мп. Це дуже потужна культурна подія. Адже митці, культурні діячі це люди орієнтири, на яких ми маємо орієнтуватися у цьому світі, щоб не переривалося дерево культурного Роду! — наголосила пані Оксана Герасименко.

Крім цього невтомний Анатолій Марчук 29 серпня на 15.00 годину запрошує всіх шанувальників українського мистецтва до Будинку творчості «Садиба Анатолія Марчука», що у селі Козичанка. В програмі екскурсія садибою, огляд саду паркових скульптур і музею народного побуту та картинної галереї. А ще частування смаковитою рибною юшкою та брендовими смаженими козичанськими карасями.

Далі буде.