У загадковому світі Задзеркалля

30 листопада 2024 року, за фінансової підтримки Департаменту культури КМДА, Академічний театр «Київ Модерн-балет» представить новий балет на дві дії «Аліса в Задзеркаллі». Музика українського композитора Івана Гаркуші (John Hope). Прем’єра відбудеться на сцені МЦКМ Жовтневий палац.

У загадковому світі Задзеркалля

Балет «Аліса в Задзеркаллі» є авторським переосмисленням класичної казки Льюїса Керрола через призму сучасної хореографії. Хореографиня Катерина Курман втілить у своїй роботі унікальне бачення внутрішнього світу героїв через складні танцювальні форми.

Постановний склад балету «Аліса в Задзеркаллі»: Катерина Курман, хореографиня, провідна солістка Академічного театру «Київ Модерн-балет» авторка лібрето, хореографії та постановки балету. Іван Гаркуша (John Hope) — український композитор, автор електронної музики до балету. Дмитро Курята — художник костюмів. Данило Василенко — сценограф.

У центрі сюжету балету «Аліса в Задзеркаллі» — захопливі, сповнені таємниць й тривог пригоди Аліси в чудернацькому світі підліткових мрій. Це історія, де реальність розсипається на очах, поступаючись місцем загадковому світу Задзеркалля — своєрідного лабіринту, де звичні закони втрачають силу, а фантазії оживають, набуваючи нового змісту. Тут, у світі підсвідомості, свідоме, несвідоме та надсвідоме ведуть химерний танок ніби на «велетенській шахівниці», де кожен наступний крок — це гра розуму, емоцій та внутрішніх протистоянь. Аліса, втягнута у вир цього загадкового, казкового світу, з кожним кроком все далі віддаляється від реальності, занурюючись у найпотаємніші, але спокусливі лабіринти своєї підсвідомості. Куди приведе її ця подорож? Які приховані істини вона відкриє на своєму шляху? Хто вона насправді — дівчина, що втекла від суворої реальності, чи хтось більше, глибше, загадковіше?

Цей сучасний балет змусить задуматися над глибиною людської душі, її здатністю до трансформації та життєстійкості у світі, що постійно змінюється. Адаптація до нових умов, рух уперед крізь перешкоди — це ті теми, які огортають історію «Аліси у Задзеркаллі».