Мародерство як суть російської політики

Санкції, з яких сміялися російські «Іскандери», дають дедалі більші й великі плоди. У тому числі й у питаннях погіршення ситуації із продовольчою безпекою в РФ.

Мародерство як суть російської політики

«Без України немає Росії. Без українського вугілля, заліза, руди, хліба, солі Чорного моря Росія не може існувати: вона задихнеться, а з нею і радянська влада, і ми з Вами», ця цитата приписується Льву Троцькому. І у 21 столітті рашизм реалізує таку позицію на окупованій території України. Санкції, з яких сміялися російські «Іскандери», дають дедалі більші й великі плоди. У тому числі й у питаннях погіршення ситуації із продовольчою безпекою в РФ. Особливо у тих російських регіонах, які є проблемними за кліматичними умовами.

Депутати законодавчих зборів Красноярського краю РФ у рамках позиції «без України не вижити» ухвалили рішення про поповнення крайового фонду сільськогосподарської продукції за рахунок її постачання з окупованої території Херсонської області України. А надалі за рахунок інших південних регіонів України.

Ці мародери-депутати врахували, що у краї «функціонує лише одне підприємство з виробництва огірків, а нестача інших овочів та зернових культур внаслідок запровадження іноземних санкцій відчувається гостро не лише у Красноярському краї, а й на федеральному рівні скрізь, експропріація надлишків минулорічного та нинішнього врожаю фермерів Херсонського регіону стане одним із інструментів надання допомоги малим формам господарювання, споживчим кооперативам». Вони вважають, що такий позитивний їхній досвід надалі можуть запровадити і їхні колеги-мародери з інших російських регіонів.

З грудня 1917 року російські більшовики почали запроваджувати систему «військового комунізму». Троцький був одним із активних учасників цього процесу. Одним із інструментів «військового комунізму» була експропріація сільськогосподарської продукції на користь радянської влади. Подальша експропріація сільгосппродукції призвела до кількох Голодоморів в Україні, наймасштабніший з яких був 1933-го року. Послідовники радянської імперії знову вирішили згадати досвід продовольчої експропріації на окупованих територіях України. І вже надходить інформація про насильницьке вилучення сільськогосподарської продукції на окупованих територіях Херсонської області та вивезення цієї продукції на територію РФ через окупований Крим.

«Без України Росія перестає бути імперією, з Україною ж, підкупленою, а потім і підлеглою, Росія автоматично перетворюється на імперію» (Збігнєв Бжезінський, 1994 рік).

Рекомендовані публікації