Президент Литви привітав свій народ з річницею членства НАТО

Рівно 18 років тому Литва стала членом НАТО. Єдність та зосередженість НАТО в наявності російської війни в Україні, є чітке підтвердження того, що наша безпека є неподільною, а зобов’язання союзників один перед одним непорушними.

Президент Литви привітав свій народ з річницею членства НАТО

До цієї річниці хочемо згадати надзвичайно важливий внесок усього нашого народу у зміцнення безпеки країни. Як і сильне бажання і переконання, що Литва не має інших альтернатив для забезпечення своєї безпеки — тільки домагатися членства в НАТО.

Ми пройшли це. Всі разом. Ми є членами найсильнішого оборонного альянсу світу. Сьогодні, як ніколи, усвідомлюємо, що 29 березня 2004 року — одна з найважливіших дат в історії нашої держави.

Єдність союзників та незламна відданість колективній обороні, встановлені 5-ю статтею Північноатлантичного договору, є незамінною гарантією безпеки Литви та найбільш ефективним російським фактором стримування. Довіра до союзників, які зараз розміщують тисячі додаткових військ та військових сил на сході НАТО — наша сила та міць.

Просто нагадую: будь-яка атака на одного з союзників — це атака на всі держави Альянсу. НАТО твердо зобов’язане захищати кожен сантиметр території Альянсу та безпеку наших громад.

Єдність та зосередженість НАТО в наявності російської війни в Україні, є чітке підтвердження того, що наша безпека є неподільною, а зобов’язання союзників один перед одним непорушними.

Вітаю всіх з святом!

Джерело: ФБ сторінка Gitanas Nausėda