Bloomberg призупинив операції в Росії та Білорусі через війну в Україні

Bloomberg LP, материнська компанія Bloomberg News, призупинила свою діяльність у Росії та Білорусі після вторгнення президента Володимира Путіна в Україну.

Bloomberg призупинив операції в Росії та Білорусі через війну в Україні

Клієнти в двох країнах не матимуть доступу до жодного з фінансових продуктів Bloomberg, включаючи термінал, ліцензію на дані, канал даних та електронні торгові платформи.

За даними компанії, функції торгівлі низкою російських цінних паперів також були відключені відповідно до міжнародних санкцій. Російські акції були вилучені з глобальних індексів акцій Bloomberg 9 березня, а його облігації вилучаються з індексів з фіксованим доходом під час перебалансування наприкінці місяця.

Призупинення не вплине на Bloomberg.com.

Вторгнення Путіна в Україну викликало міжнародне засудження та спричинило безпрецедентні міжнародні санкції, що спонукало компанії від McDonald’s Corp. до Paypal Holdings Inc. припинити діяльність у країні.

4 березня Bloomberg заявив, що призупинить роботу своїх журналістів у Росії після того, як Путін підписав закон, що криміналізує незалежні репортажі в країні.

Окремо, Bloomberg Philanthropies пообіцяв виділити 40 мільйонів доларів Міжнародному комітету порятунку та World Central Kitchen на підтримку, постачання та харчування українцям та біженцям у регіоні та інших країнах. Bloomberg також використав свій ланцюг поставок і юридичні ресурси для надання додаткової підтримки.

Джерело: www.bloomberg.com