Київ: важливе за 31 березня

Місто продовжує жити в умовах воєнного стану. У столицю повертаються містяни, життя продовжується. У Києві за 35 днів війни із російськими окупантами народилося 987 дітей. Серед новонароджених 534 хлопчики та 453 дівчинки. 25 двієнь.

Критична інфраструктура, комунальники, транспортники працюють. Надаються усі комунальні послуги.

Медики продовжують працювати у посиленому режимі.

Зокрема, Київський міський онкологічний центр в умовах воєнного стану продовжує надавати фахову спеціалізовану допомогу тим, хто її потребує.

Цілодобовий телефон для звернень онкохворих: 067−703−60−70.

Ще один телефон: 044−365−04−27- доступний із 10:00 до 13:00

Для організації онкологічної допомоги в Києві на базі онкоцентру розгорнуто 15 хірургічних ліжок для вже прооперованих хворих, 20 хіміотерапевтичних (із них 5 ліжок для дітей), 5 радіологічних (для закінчення лікування радіологічних хворих), 20 ліжок паліативної допомоги онкологічним пацієнтам.

До Києва продовжує надходити гуманітарна допомога. Литовський благодійний фонд Food for Ukraine спільно з торговельною мережею Novus доставив до Києва 28 вантажівок продуктів харчування для підтримки малозахищених верств населення. Уже протягом місяця, у співпраці з Товариством Червоного Хреста України, Food for Ukraine забезпечує продуктами харчування територіальні центри соціального обслуговування громадян. А територіальні центри, у свою чергу, забезпечують безпосередньо тих, хто потребує допомоги.

У столиці працює гуманітарний штаб: potreby.kyivcity.gov.ua/

Штаб забезпечує медикаментами, продуктами і предметами першої необхідності насамперед тих, хто найбільше цього потребує. Одиноких і людей літнього віку, осіб з інвалідністю, матерів з маленькими дітьми.

Створено електронну платформу, через яку всі, у кого є можливість, можуть долучитись до підтримки міста за наступними напрямами: медикаменти та ліки, продукти харчування, предмети першої необхідності, логістичні послуги, людські ресурси (волонтери).

Мапа Гуманітарних штабів — cutt.ly/0AjSQya

Сьогодні родини, які перебувають в укриттях на станціях метро, мали змогу отримати першу психологічну допомогу

Психологи проводять групові та особисті консультації. Надають допомогу родинам, жінкам, підліткам, дітям, які перебувають в укритті від обстрілів на станціях метро. Головне завдання — допомогти впоратися з емоційними наслідками кризи, повернути здатність управляти своїм життям.

Сьогодні психологи провели групові та індивідуальні консультації на семи станціях метро. Крім того, на станції метро «Вокзальна» відбувся тренінг «Стресостійкість та емоційна підтримка».

Нагадуємо, у Києві також працює цілодобовий безкоштовний телефон довіри: 800 501 212 — цілодобово, безкоштовно з мобільного.

Комендантська година триває щоночі із 21:00 до 06:00. Відзавтра, із 1 квітня, в місті буде скасовано заборону торгівлі алкогольними напоями. Продаж алкоголю можна буде здійснювати з 11:00 до 16:00 у магазинах та в закладах сфери обслуговування.

Міська влада закликає киян не пересуватися містом без нагальної потреби, а також не втрачати пильності і за сигналів повітряної тривоги одразу спускатися в укриття.

Будь ласка, бережіть себе та дбайте про тих, хто поруч!

Разом переможемо!