20 тисяч українців отримали медичну допомогу у Львові від початку війни

Українці, які вимушено переїхали з рідних міст до Львова через війну, отримують тут прихисток і допомогу, зокрема й медичну. За цей час лікування й консультації вже отримали понад 20 тисяч українців.

20 тисяч українців отримали медичну допомогу у Львові від початку війни

«Ми багато працюємо у наданні медичної допомоги вимушено переміщеним людям. Це і невідкладна допомога, і профілактика, зокрема і планова вакцинація дітей. Це допомога дітям, жінкам і породіллям, допомога всім, хто її потребує», — зауважує керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Леся Кобецька.

Так, за час війни 1099 вимушено переміщених українців госпіталізували до лікарень Львова (зараз на лікуванні перебуває 293 людини, інших уже виписали). За амбулаторною допомогою в поліклініки звернулись 12538 українців, з них 1448 — діти, 705 — вагітні жінки (понад 200 з них вже народили немовлят у пологових будинках міста). Мобільні бригади на пунктах реєстрації та тимчасового перебування надали допомогу 7552 людям, з них 194 — за останню добу.

Також у міських поліклініках діти отримують планові профілактичні щеплення від інфекційних недуг. Для цього потрібно звернутися у найближчу поліклініку.

Перелік адрес та контакти медичних закладів можна знайти тут