Злочини в Бучі завдали непоправного удару по Путіну — Джонсон

Прем’єр-міністр Великої Британії вважає, що звірства у містах і селах на північ від Києва у підсумку завдадуть шкоди Путіну

Про це він заявив у виступі в Києві, після завершення переговорів з президентом Зеленським.

Борис Джонсон вважає, що воєнні злочини, здійснення яких визнали вже чимало світових лідерів, що більше вдарили по сприйняттю чинного російського лідера.

«Те, що Путін зробив у Бучі, у Ірпіні, ті злочини — завдали нищівного удару його репутації та репутації його уряду», — заявив він.

Прем’єр Британії також заявив, що він та Зеленський зійшлися у оцінках того, що Путін не облишив мрію захопити Київ, тому світова спільнота має зробити все, щоби цього не сталося.

«Ми тривалий час обговорювали те, що це відведення (військ від Києва) є тимчасовим, тому на Путіна необхідно тиснути», — наголосив він, пообіцявши, що Лондон і надалі буде підвищувати санкційний тиск на РФ.

За його словами зараз світ перебуває на етапі формування свого майбутнього, і події в Україні мають безпосередній вплив на це. «Ми зараз формуємо бачення нашого майбутнього. Війна визначає бачення майбутнього й України», — наголосив він, додавши, що світ почав сприймати Україну принципово інакше.