США відмінили санкції на постачання до країни-терориста послуг, телекомунікаційного обладнання та програмного забезпечення для доступу до Інтернет.

США відмінили санкції на поставку до країни-терориста послуг, телекомунікаційного обладнання та програмного забезпечення для доступу до Інтернет.

США відмінили санкції на постачання до країни-терориста послуг, телекомунікаційного обладнання та програмного забезпечення для доступу до Інтернет.

Цитата: «…виключити з параграфу © …послуги, програмне забезпечення, обладнання або технології з обміну комунікаціями через Інтернет, таких як миттєві повідомлення, відеоконференції, чати та електронну пошту, соціальні мережі, обмін фотографіями, фільмами та документами, веб-браузінгу, блоггінгу, веб-хостінгу, та послуг реєстрації доменних імен…»

https://cutt.ly/yFfi8Xe

Пояснюється це рішення тим, що технології комунікацій уряд США відносить до ключових гуманітарних активностей (sector essential to humanitarian activities), разом з постачанням продуктів та медикаментів. cutt.ly/jFfi6YS

І прирівняли «рашн піпл» до «людей з усього Світу». Зробили вигляд, що це не з мовчазної підтримки сцикливих рабів відбуваються звірства та військові злочини в Україні. Таким чином підтримуючи тезу, яку з вереском розганяє русня: «це не ми, це путлер».

Перше враження — зрада. Не настане за пару місяців в Оркостані комунікаційний колапс, який я вагнував тиждень тому cutt.ly/lFfouAu

Не буде п’яний ямщиків, поштових голубів та азбуки Морзе. Не цього року.

Можливо, великі комунікаційні корпорації пролобіювали це виключення, переконали свій уряд, що комунікації та доступ до Інтернет — це також «ключова гумантарна активність».

Як на мене, збирати корінці та сьорбати лаптем щі у землянці та запивати боярою — цілком можливо і без Інтернету.

Але. Те, про що мріють мільйони українців — хаос, голод, громадянська війна на спрєпоносних територіях — є вкрай небажаним сценарієм для Вашингтона. Перш за все через страшне своєю невизначеністю питання «які відморозки отримають контроль над величезною купою ядерного металобрухту?».

Але є й інші можливі пояснення такого неоднозначного рішення з боку найпотужнішого міжнародного партнера України.

І спочатку давайте ще раз нагадаємо собі, що США діють у своїх власних, а не виключно в українських інтересах.

Наразі підтримувати Україну — у їхніх інтересах. Але наскільки сильно — вирішують лише вони самі. Зеленський та українські дипломати звісно, намагаються тиснути на них наскільки це можливо, але Дядя Сем може все це фільтрувати та деякі моменти пропускати повз вуха.

А от зменшення сум податків до бюджету від американських корпорацій — сильно не подобається Білому дому. І баланс «достатньо ми допомогли Україні чи вже занадто» — він доволі розпливчастий у країні, де ракети не падають на переповнені вокзали, а окупанти не катують мирних мешканців.

Та й знов-таки — «китайські партнери».

З огляду на те, як репетувала русня про повний колапс телекомунікаційної галузі влітку 2022 — ситуація там дійсно стане катастрофічною вже у найближчий перспективі. А значить, «діставати» телеком-обладнання звіроящери будуть усіма законними і незаконними методами, передусім — через Китай. Платитимуть будь-які гроші у юанях по будь-якому курсу, віддаватимуть по бартеру газом-нафтою — аби доставили. І китайці точно не встоять перед такою спокусою, а значить США доведеться вводити санкції проти Китаю. Чого наразі американцям дуже не хотілося б, бо це не якась там країна-бензоколонка, а найпотужніший глобальний супротивник. Який може остаточно стати на бік свинособачої федерації.

А якщо не Китай — то Індія чи хтось іще.

Тобто якщо не можеш заборонити — дозволяй. Цілком логічно.

Крім того, ці поставки можуть йти в комплекті із суперсучасними засобами прихованого стеження та контролю, про існування яких мокшани навіть не здогадуються. Тобто підозрюють, звісно, і все будуть ретельно перевіряти та розбирати на молекули кожен сервер. Але ж куди їм до вищої технологічної ліги.

Ну і один з головних аргументів — розклад сил в інформаційній війні.

Наразі він однозначно на користь цивілізованого Світу, з рахунком приблизно 100:0.

А тому ситуація, в якій 140-мільйонне «насєлєнійє» буде відрізане від правдивої та реальної інформації, а внутрішня опозиція не зможе координуватися через месенджери та соцмережі — невигідна саме переможцям.

Хуйло також це усвідомлює та цілком може влаштувати свій «чебурнет», де буде безперешкодно розказувати мільйонам своїх холопів про успішне захоплення України, а заодно й Польщі з Фінляндією та країнами Балтії.

За порєбріком вже заборонені YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, і вже почалися наїзди на Google.

Власне, схиблений карлик і сам намагається влаштувати чебурнет для скрєпоносних, подумуючи відключити їх від глобального Інтернету. Але для цього свинособакам критично не вистачає саме обладнання та технологій, від яких Хуйлостанщину відрізали західні санкції. А тепер раптом розблокували.

Сподіваюся, наші західні партнери усвідомлюють, що після розблокування поставок нові сервери перш за все підуть не для послуг «насєлєнійю» чи якихось там гуманітарних цілей («баби єщо нарожают»), а до гру-фсб, роскомнадзору, чебурнету, СОРМ-2?

Дуже розраховую, що питання відновлення постачання до Імперії Зла комунікаційного обладнання та сервісів — було надзвичайно ретельно прораховано в США, з урахуванням усіх pros and cons. Та з урахуванням інтересів України.

І що останнього було більше, ніж just business.