Влада хоче роззброїти бійців тероборони, бо боїться власного народу — експерт

Добровольців тероборони просять віддати зброю на зберігання, бо влада боїться власного народу.

Про це під час прямого ефіру на каналі i-ua.tv повідомив Суддя Конституційного суду у відставці, боєць тероборони Віктор Шишкін.

«З Києва прибрали важке озброєння. Але війна, яка триває на Сході, не дає заспокоїтися. Війна продовжується. Ви вважаєте, що звільнені території повністю чисті? В нас війна. Можуть заходити ДРГ, також на територіях залишилися колоборанти, які допомагали окупантам. Тому як можна скласти зброю? Ті підходи, які застосовані командувачем ТРО Юрієм Галушкіним, нагадують кадри фільму „Холодне літо 53 року“. Коли полічили трупи і виявилося, що одного трупа не вистачає. Хлопці просять надати автомат, щоб боротися зі злочинцями, але його не дають. Така ж сама ситуація зараз в Україні. Нашій теоробороні потрібна зроя, щоб захистити власну країну», — сказав Віктор Шишкін.

При цьому він підкреслив, що в Україні намагаються ліквідувати територіальну оборону, бо влада боїться власного народу.

«Поки хлопці воюють на Сході, у владі хочуть роззброїти тероборону, щоб вона не могла дати відсіч. Адже в Україні розпродають землю. Тому влада боїться свого народу більше, ніж агресора. Якщо влада продовжить робити такі ж кроки, то в мене є лише один висновок — у владі використовують проект Україна для власного збагачення», — резюмував Віктор Шишкін.

Нагадаємо, добровольців тероборони на звільнених від окупантів територіях закликають зосередити зброю у місцях її зберігання.

Про це у своєму зверненні до добровольців Сил ТрО та командирів ДФТГ заявив командувач Сил Територіальної оборони ЗСУ бригадний генерал Юрій Галушкін.