Україна та Туреччина обговорили співпрацю у питаннях відновлення морських поставок та виділення додаткових обсягів пального, повідомляє Міністерство економіки України

Також сторони обговорили питання переорієнтації каналів поставок нафтопродуктів українськими імпортерами. Зокрема, Туреччина розглядає можливість виділення додаткових обсягів для України.

Зокрема йдеться про відновлення морських поставок продукції з України до Туреччини та налагодження низки альтернативних варіантів перевезенням по морю.

Ключові теми обговорення:

Відновлення морських поставок продукції з України до Туреччини та налагодження низки альтернативних перевезенням по морю варіантів.

Постачання турецького обладнання для переробки продукції сільського господарства в Україну. Українським підприємствам потрібне технологічне обладнання під ключ і Туреччина може бути одним з важливих постачальників та надавати експортне фінансування поставок обладнання для українських замовників.

Страхування постачання давальницької сировини в Україну на переробку. Мінекономіки працює, щоб відновити виробничі ланцюги, за якими турецькі компанії постачали в Україну власну сировину для переробки та подальшого експорту або продажу на внутрішніх ринках України та Туреччини.

Постачання нафтопродуктів в Україну.